Γεμίζουν με ανεμβολίαστους οι ΜΕΘ – Κανένας εμβολιασμένος ασθενής στο «Σωτηρία»

Τα στοιχεία των νοσηλευομένων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» υπερτονίζουν την αξία του εμβολιασμού. Για το θέμα μίλησε στο Mega η Μίνα Γκάγκα, Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία».

«Ο ΕΟΔΥ έχει μια νέα πλατφόρμα που συνδέει το ΑΜΚΑ των νοσηλευομένων με το εμβολιαστικό τους ιστορικό. Όλες οι εισαγωγές είναι άνθρωποι μη εμβολιασμένοι. Στη Μονάδα έχουμε καλυμμένα γιατί πολλές άλλες μονάδες μετατράπηκαν σε μονάδες μη Covid. Έχουμε 84 κρεβάτια, όχι όλοι διασωληνωμένοι, μη εμβολιασμένοι.Αυτό συνέβη και στην Αγγλία. Και ήδη 3-4 βδομάδες μετά την πρώτη δόση είχε μειωθεί κατά 70% οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις μονάδες», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Μετά τη δεύτερη δόση είχαμε μια εισαγωγή, που δεν είχε προλάβει να περάσει το 15μερο και να αναπτυχθεί ανοσία. Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά σε ποσοστό 80-90% που αγγίζει το 100% για τις μονάδες. Κάποιος που έχει σοβαρό πρόβλημα, ή άνθρωποι που δεν ανέπτυξαν ανοσία μπορεί να νοσηλευτούν. Όσοι εμβολιαστούν θα γλιτώσουν τη ζωή τους και την ταλαιπωρία της βαριάς νοσηλείας.», σημείωσε.

Ερωτηθείσα για τις αμφιβολίες απέναντι στα εμβόλια, τόνισε: «Τα νέα πράγματα φοβίζουν πολύ κόσμο. Υπάρχει και μια λάθος διαχείριση του θέματος από κάποιους ανθρώπους που έχουν δύναμη τοπικά. Μια ηγετική φιγούρα που έχει την αποδοχή της κοινωνίας που οδηγούν τους υπόλοιπους να ασχοληθούν με το θέμα του εμβολίου και να πείσουν και τους γύρω τους».