Γ. Γεραπετρίτης: «Ανοικτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ακόμα και αιφνιδιαστικά»

Ανοιχτό είναι, εφόσον κριθεί αναγκαίο, το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ακόμη και αιφνιδιαστικά, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας , ο οποίος τόνισε ότι το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό.

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων, θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί , ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία. Κληθείς να απαντήσει για τις εικόνες συνωστισμού ανήμερα των Θεοφανείων, σημείωσε πως «όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση».

Πρόσθεσε πως μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης καθώς και διαρκής επικοινωνία, ενώ σημείωσε ότι είναι διακριτοί οι ρόλοι Κράτους – Εκκλησίας.

Ως προς τα σχολεία, τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμούσε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες, ωστόσο η επιτροπή έκρινε ότι είναι προτιμότερο να εφαρμοστεί σταδιακό άνοιγμα, προκειμένου να αξιολογούνται όλα τα δεδομένα.

Τέλος, σχετικά με το λιανεμπόριο, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της «παράδοσης έκτος» ωστόσο αυτό θα κριθεί από την επιτροπή.