Υπουργείο Ανάπτυξης: Διευκρινίσεις για την απαγόρευση του take away

Διευκρινίσεις δίνει το υπουργείο ανάπτυξης σχετικά με την απαγόρευση του take away τα Σαββατοκύριακα.

Σήμερα το πρωί καλεσμένος στον ΣΚΑΪ ο υπουργός ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι το take away από τα καταστήματα εστίασης έχει ήδη απαγορευθεί στην Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Ωστόσο το υπουργείο ανάπτυξης με ανακοίνωσή του διευκρινίζει πως η απαγόρευση του take away δεν ισχύει σήμερα, αλλά από αύριο Κυριακή, και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου για την απαγόρευση του take away

«Αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου απαγορεύεται μόνο στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Η πώληση καφέ μέσω της διαδικασίας take away απαγορεύεται και από τις επιχειρήσεις αρτοζαχαροπλαστείων, φούρνων και λοιπών επιχειρήσεων που η πώληση καφέ δεν αποτελεί κύρια δραστηριότητα. Η υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) θα λειτουργεί κανονικά.

Εξυπακούεται ότι κατά τις προαναφερθείσες ημέρες επιτρέπεται η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο σύνολο της επικράτειας».