Εθελοντική αιμοδοσία αύριο από τον σύλλογο «Ροδαυγή»

Ταυτόχρονα, θα γίνει λήψη δείγματος σάλιου για Δότες Μυελού των Οστών

Το Παράρτημα Ρόδου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και ο Δωδεκανησιακός σύλλογος γονέων και φίλων παιδιών που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών ΡΟΔΑΥΓΗ είχαν αποφασίσει να οργανώσουν μια κοινή κοινωνικό- ιατρική εκδήλωση με ομιλήτρια την ογκολόγο του Γεν Νοσοκομείου Ρόδου κ. Μαρία Παρασκευά, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας κατά του παιδικού καρκίνου (15 Φεβρουαρίου).

Λόγω όμως της κακής υγειονομικής κατάστασης στη Ρόδο (με πολλά κρούσματά ΚορωνοΪού) αποφασίστηκε αντί της προγραμματισμένης αυτής εκδήλωσης, να δημοσιευτεί άρθρο της κ. Παρασκευά στην εφημερίδα Ροδιακή.

Επίσης, οι δύο αυτοί φορείς καλούν τους συμπολίτες μας να προγραμματίσουν εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά που νοσούν, εφ ‘ όσον το επιθυμούν. Το αίμα μπορεί να δοθεί στην Τράπεζα Αίματος ΡΟΔΑΥΓΗ, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, την Τρίτη 15/2 από τις 9.00πμ μέχρι τις 5.00μμ ή όποια άλλη μέρα μπορούν, με βάση το ωράριο του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας.

Ταυτόχρονα, μπορεί να γίνει λήψη δείγματος σάλιου με στόχο την εγγραφή συμπολιτών μας στο μητρώο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Πηγή: rodiaki.gr