Εμφάνισε περικαρδίτιδα γυναίκα μετά τον εμβολιασμό της με Pfizer – Τι ανακοίνωσε το νοσοκομείο

Με περικαρδίτιδα διαγνώστηκε μία γυναίκα που έκανε και τη δεύτερη δόση εμβολίου Pfizer, η οποία πάσχει και από πνευμονική υπέρταση. Η κυρία Ιωάννα Αλυσανδράτου, που είναι πρόεδρος του συλλόγου ασθενών με πνευμονική υπέρταση, προχώρησε σε μία ανάρτηση στα social media όπου περιέγραψε το περιστατικό της το οποίο ωστόσο συνέδεσε με τον εμβολιασμό της.

Όπως τόνισε συγκεκριμένα: «Δευτέρα 17 Μαΐου και ώρα 15.00 έκανα τη δεύτερη δόση κατά της νόσου Covid-19. To ίδιο βράδυ αισθανόμουν απλά μια κακουχία… Την άλλη μέρα το πρωί ξεκίνησε ο πυρετός που τελικά έφτασε ως 38 αλλά το κυριότερο σύμπτωμα ήταν ότι από τις 16.00 περίπου ως και τις 23.30 που κοιμήθηκα είχα έναν απίστευτο πόνο στη μέση του στέρνου. Ο πόνος ήταν τόσο μεγάλος που θεώρησα ότι παθαίνω έμφραγμα!! Πίστεψα ότι ήταν το στομάχι μου μια και οι οδηγίες που μου είχαν δώσει το ανέφεραν στα συχνά συμπτώματα. Πήρα ένα αντιόξινο και προσπάθησα να ηρεμήσω για να κοιμηθώ. Το πρωί ξύπνησα πολύ καλύτερα με τον οξύ πόνο να έχει υποχωρήσει αλλά ακόμα να πονάω με κάθε ανάσα… έφτασα στα επείγοντα στο Ωνάσειο για να εξεταστώ για σιγουριά… το αποτέλεσμα έκπληξη για όλους μας… Περικαρδίτιδα» υπογράμμισε η κυρία Αλυσανδράτου στην ανάρτησή της και συνέχισε επισημαίνοντας ότι δημοσιεύει την επιπλοκή με σκοπό την προφύλαξη του κόσμου και όχι για να μην εμβολιαστεί: «Προσπαθώντας να προφυλαχτώ από τον κορονοϊό, μπήκα σε μια ακόμα περιπέτεια λες και δεν μου έφτανε η καθημερινή της Πνευμονικής Υπέρτασης… Δημοσιεύω αυτή την επιπλοκή που μου παρουσιάστηκε από το εμβόλιο της Pfizer με μοναδικό σκοπό την προφύλαξη του κόσμου, όχι για να μην εμβολιαστεί, αλλά για να γνωρίζει τι μπορεί να αντιμετωπίσει και να μην εφησυχάζεται, γιατί όλοι εμείς καταγράφουμε την ιστορία του εμβολιασμού αυτού, αφού εμείς οι ίδιοι είμαστε τα δεδομένα του».

Η ανακοίνωση από το Ωνάσειο

Από την πλευρά του, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο προχώρησε στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης όπου αναφέρεται ότι η ασθενής αφού έλαβε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή επέστρεψε στην οικία της και ότι θα ενημερωθεί η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων για το συμβάν «και τη χρονική του συσχέτιση με τον εμβολιασμό χωρίς αυτό να σημαίνει και αιτιολογική συσχέτιση».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Ωνάσειου αναφέρεται: «Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αφορούν ασθενή που παρακολουθείται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ενημερώνουμε ότι η ασθενής εμβολιάστηκε στο Εμβολιαστικό Κέντρο του ΩΚΚ και ακολούθως εμφάνισε περικαρδίτιδα, η οποία επίσης διαγνώστηκε και αντιμετωπίστηκε στο Νοσοκομείο μας. Η ασθενής αφού έλαβε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή επέστρεψε στην οικία της. Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θα ενημερώσει ως οφείλει την αρμόδια υπηρεσία, που είναι η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, για το συμβάν και τη χρονική του συσχέτιση με τον εμβολιασμό χωρίς αυτό να σημαίνει και αιτιολογική συσχέτιση».