Ηλίας Μόσιαλος: Το εμβόλιο της Pfizer έχει τουλάχιστον έξι μήνες προστασίας από τον κορωνοϊό

Θετικά νέα ανακοίνωσε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, όσον αφορά το εμβόλιο της εταιρίας Pfizer κατά του κορωνοϊού, καθώς όπως διαπιστώθηκε το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι απόλυτα αποτελεσματικό απέναντι και στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Ο καθηγητής εστίασε στην υψηλού βαθμού ανοσία που διαρκεί για τουλάχιστον μισό χρόνο. 

«Η συνεχιζόμενη κλινική δοκιμή Φάσης 3 για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech επιβεβαιώνει ότι η προστασία του εμβολίου έναντι της νόσου διαρκεί τουλάχιστον για έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση», έγραψε σε νέα ανάρτησή του στο Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος. 

«Έξι μήνες δηλαδή μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer, οι εθελοντές παρέμειναν περισσότερο από 90%προστατευμένοι από τη (συμπτωματική) λοίμωξη από COVID-19 και ακόμη καλύτερα προστατευμένοι από σοβαρή λοίμωξη, σύμφωνα με νέα μελέτη της εταιρείας», σημείωσε ακόμη, μεταξύ άλλων. 

«Άρα το εμβόλιο παραμένει κατά 91% τουλάχιστον αποτελεσματικό κατά της νόσου για τους επόμενους έξι μήνες. Επίσης σύμφωνα με τις εταιρείες, είναι πλήρως αποτελεσματικό έναντι της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του ιού (B.1.351)», τόνισε, επίσης, στην ανάρτησή του ο καθηγητής.