Ηλεκτρικός: Τα δρομολόγια διεξάγονται στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη λόγω ”Μήδειας”

Στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη διεξάγονται τα δρομολόγια στον ηλεκτρικό (γραμμή 1), σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Εκτός λειτουργίας παραμένει το τμήμα Ειρήνη- Κηφισιά.

Υπενθυμίζεται ότι από τα ξημερώματα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, η γραμμή 1 του μετρό ήταν εκτός λειτουργίας. Αρχικά δόθηκε το τμήμα Πειραιάς – Αττική και στη συνέχεια αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Πειραιάς – Νέα Ιωνία, ενώ λίγο μετά τις 9.30 μμ αποκαταστάθηκε η λειτουργία της γραμμής έως τη στάση Ειρήνη.

Πώς θα κινηθούν αύριο τα ΜΜΜ

Συνεχίζονται, στο μεταξύ, οι προσπάθειες του ΟΑΣΑ ώστε να αποκατασταθεί, όπου το επιτρέψουν οι έντονες καιρικές συνθήκες που έφερε η «Μήδεια», η αυριανή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού το βράδυ της Τρίτης,

  • «γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε και αύριο 17/2 να λειτουργήσει το τμήμα της γραμμής 1 του μετρό Πειραιάς – Ν. Ιωνία και ταυτόχρονα να τεθεί σε λειτουργία και το υπόλοιπο τμήμα μέχρι την Κηφισιά, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό».

Παράλληλα,

  • «οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργούν κανονικά, όπως και σήμερα, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος», 
  • ενώ «δρομολόγια θα διεξάγονται σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ».

Σε σχέση με τα λεωφορεία, τέλος, ο ΟΑΣΑ διευκρινίζει πως όσα δρομολόγια είναι εφικτό να πραγματοποιηθού, θα ξεκινήσουν μετά τις 7 το πρωί:

  • «Λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που επικράτησαν και σήμερα σε όλη την Αττική καθώς και του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού αύριο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, όσα δρομολόγια επιτρέψουν οι συνθήκες να πραγματοποιηθούν, θα ξεκινήσουν μετά τις 07:00».

«Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής διενεργούν αυτοψίες προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων σε όλο το δίκτυο.

Προτεραιότητα θα δοθεί αύριο στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες, ενώ παράλληλα θα καταβάλλονται προσπάθειες για να κυκλοφορήσουν οχήματα στους κεντρικούς άξονες των βορείων, νοτίων και δυτικών προαστίων».

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας καθιστούν πολύ δύσκολη αύριο την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων ειδικά στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας. Στη διάρκεια της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων στις συγκεκριμένες γραμμές», καταλήγει η ανακοίνωση.