ΗΠΑ: 11 εκ. δόσεις Johnson & Johnson, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο

Η αμερικανική κυβέρνηση θα διανείμει 11 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson’s κατά της COVID-19 την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρθηκε, συνεχίζει να αυξάνεται η παραγωγή εμβολίων προκειμένου να υποστηριχτεί η προσπάθεια του Λευκού Οίκου για τον εμβολιασμό πολιτών με 200 εκατομμύρια δόσεις κατά τις πρώτες εκατό ημέρες της θητείας του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο Τζεφ Ζάιεντς, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της COVID-19, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι σε καλό δρόμο για να επιτύχουν τον στόχο της διάθεσης εμβολίων σε όλους τους ενήλικες έως τον Μάιο.

Προμήθεια 240 εκατ. δόσεων εμβολίου αναμένει ο Λευκός Οίκος
Οι φαρμακοβιομηχανίες Pfizer Inc, Moderna Inc και J&J που παράγουν εμβόλια κατά της COVID-19 αναμένεται να πετύχουν τον στόχο τους που είναι η προμήθεια 240 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων το πρώτο τρίμηνο του 2021, παρά τις καθυστερήσεις σε μερικές παραδόσεις τον Μάρτιο, πρόσθεσε ο αξιωματούχους.

Το «πράσινο φως» στο εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού άναψε ο ΕΜΑ για τις χώρες της Ευρώπης, στις 11 Μαρτίου. Το αμερικανικό εμβόλιο είναι το τέταρτο που παίρνει έγκριση στην Ευρώπη.

Η ΕΕ έχει ήδη παραγγείλει 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, το οποίο έχει το πλεονέκτημα ότι είναι μονοδοσικό. Το γεγονός αυτό αναμένεται να επιταχύνει κατά πολύ τους εμβολιασμούς στην Ευρώπη.