Η εξήγηση της Ελένης Πέτρακα για τον φυσιολογικό ορό στον εμβολιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ακόμα και ο Παντελής Θαλασσινός συμμετείχε στη δημόσια συζήτηση για τα εμβόλια που έκαναν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο γνωστός καλλιτέχνης εμφανίστηκε… καχύποπτος και τάχθηκε στην πλευρά των συνομωσιολόγων.

«Εγώ που δεν πιστεύω τίποτα, που είμαι καχύποπτος, που δεν τους εμπιστεύομαι και τους θεωρώ θρασείς και δειλούς, γιατί πιστεύω ότι η ένεση που έκαναν οι ίδιοι είναι φυσιολογικός ορός; Θα μπορούσε ή μπα;», έγραψε στο FaceBook ο Θαλασσινός, ο οποίος δέχτηκε αρκετά πυρά για την ανάρτησή του.

Έμμεσα απάντησε στον τραγουδιστή η Ελένη Πέτρακα. Μέσω μίας δικής της ανάρτησης, η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) και μέλος του Ινστιτούτου Υγείας (ΙΝΕΠΥ) έδωσε την εξήγησή της για το φιαλίδιο του φυσιολογικού ορού. Συνόδευσε, μάλιστα, το κείμενό της και με επεξηγηματικό βίντεο.

«Διαβάζω και δε ξέρω πραγματικά από που να το ξεκινήσω….

“Έκανε ο πρωθυπουργός αντί για εμβόλιο φυσιολογικό ορό” λένε αυτοί ορμώμενοι από τη φωτογραφία που η Νοσηλεύτρια κάνει αναρρόφηση από μια αμπούλα φυσιολογικού όρου με σύριγγα.

True story: Πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος.

Η τελική αναρρόφηση των ml είναι το αραιωμένο φάρμακο που θα γίνει υποδόρια ή ενδομυϊκά στους εμβολιαζοντες ανάλογα με τις οδηγίες των φαρμάκων.

Στο βίντεο υπάρχει περιγραφή της δοσολογίας και πληροφόρηση πόσες δόσεις βγάζει το φιαλίδιο για πόσους ανθρώπους δλδ.

Ο Πρωθυπουργός έκανε το εμβόλιο. Η δημοκρατία μας όμως επιτρέπει σε όλους ελεύθερη βούληση.

Άς ενημερωθούμε σωστά από τον οικογενειακό γιατρό μας. Τελικά πολλές φορές και η εικόνα για άλλους είναι 1000 λέξεις και για άλλους μια οφθαλμαπάτη. Στην προκειμένη περίπτωση όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να έχετε μαύρα μεσάνυχτα», έγραψε η Ελένη Πέτρακα.

https://www.facebook.com/elena.chania/posts/3540379172710153