Θήβα: 48χρονη έπαθε θρόμβωση μετά από εμβολιασμό της και δίνει μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ

Άλλο ένα περιστατικό θρόμβωσης εμφανίστηκε και αυτή τη φορά στην Θήβα. Πρόκειται για μια 48χρονη γυναίκα, η οποία μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της Johnson & Johnson παρουσίασε θρόμβωση.

Το γεγονός περιέγραψε η αδελφή της 48χρονης στο MEGA.

«Η αδερφή μου στις 10 Μαΐου έκανε το εμβόλιο της Johnson, στις 17 εισήχθη στο νοσοκομείο της Θήβας όπου διαπιστώνεται γαστρεντερίτιδα. Στις 20 αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει θρόμβωση και μπαίνει στον Ευαγγελισμό όταν διαπιστώνεται θρόμβωση στο πόδι, πνευμονική εμβολή και εξελικτικά εσωτερική αιμορραγία στο νεφρό και το στομάχι. Μετά από 17 ώρες μπήκε στην εντατική. Μου ανακοίνωσαν ότι η ζωή της κρέμεται σε μια κλωστή. Τώρα η κατάσταση της υγείας της κρίνεται δυνητικά επικίνδυνη. Είναι 48 ετών με κινητικό πρόβλημα, αλλά εξετάσεις μικρού παιδιού», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Ένας άνθρωπος με μειωμένη κινητικότητα, είναι βασικός υποψήφιος για να κάνει θρομβώσεις. Όλοι οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο θρομβώσεων. Αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί ανεξαρτήτως εμβολίου. Από την εμπειρία παγκοσμίως που είναι 110 εκ. δόσεις εμβολίου και 400 περιστατικά δεν έχουν υπάρξει συγκεκριμένοι παράγοντες κινδύνου» απάντησε από την πλευρά του ο καθηγητής Εντατικολογίας Θεόδωρος. Βασιλακόπουλος.

Σημείωσε ωστόσο ότι: «πρέπει να ερευνηθεί ενδελεχώς η συγκεκριμένη περίπτωση» και ξεκαθάρισε ότι, «μετά από εμβόλια θα δούμε θρομβώσεις, δεν σημαίνει ότι θα φταίει το εμβόλιο για όλες τις περιπτώσεις. Για κάποιες με συχνότητα 1 στις 150.000 με 200.000 θα φταίει το εμβόλιο».

Όπως είπε δεν έχει βρεθεί κάποιος προδιαθεσικός παράγοντας ή νόσος εξετάζοντας όλα τα περιστατικά των θρομβώσεων που σχετίστηκαν με το εμβολιο.

Η αδερφή της 48χρονης γυναίκας ανέφερε ότι: «είχα ρωτήσει και είχαν πει ότι προχωράμε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα»

«Οι γιατροί μιλούν με τα επιστημονικά δεδομένα», απάντησε ο καθηγητής Βασιλακόπουλος.

«Περισσότερα τα οφέλη»

Στην Johnson & Johnson σαφώς και συμμερίζονται την αγωνία της γυναίκας για την έκβαση της μάχης που δίνει η 48χρονη αδερφή της. Μιλούν, όμως, για μεμονωμένα περιστατικά, μπροστά στον αριθμό των εμβολίων που έχουν χορηγηθεί. «Έχουν αναφερθεί περιστατικά θρομβώσεων για τα εμβόλια που στηρίζονται σε στέλεχος αδενοϊού, όπως συμβαίνει με την AstraZeneca και την Johnson & Johnson, αλλά είναι ελάχιστα σε σχέση με τις δόσεις που έχουν χορηγηθεί σε εκατομμύρια πολίτες», λένε και εξηγούν ότι κοιτάζουν πάντα το ισοζύγιο ανάμεσα στο κόστος που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό ένας εμβολιασμός και το όφελος από τη χορήγηση του εμβολίου. «Παρενέργειες υπάρχουν ακόμα και στα πιο διαδεδομένα ΜΥΣΥΦΑ, δηλαδή, μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα οποία χρησιμοποιούνται καθημερινά σε κάθε σπίτι και απ’ όλες τις ηλικίες», τονίζουν στην προσπάθεια να καθησυχάσουν τον κόσμο. «Είναι περισσότερα τα οφέλη από τη χορήγηση του εμβολίου», υποστηρίζουν.