Θανάσης Κοντογεώργης: «Αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60»- Πόσες παρενέργειες έχουν βρεθεί στη χώρα μας

Ο ΓΓ. Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, και δήλωσε πως μέχρι αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνθρωποι ενώ των 60 ετών και όσοι πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, ενώ επιπλέον επισήμανε πως με βάση τον προγραμματισμό, μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν όσοι εμβολιασμοί έγιναν όλο το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Στη συνέχεια, ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί πώς θα πιστοποιούνται τα άτομα με σοβαρές ασθένειες που θα ακολουθήσουν στη σειρά των εμβολιασμών, αναφέροντας ότι ήδη έχει καταρτιστεί η σχετική λίστα μέσω της άυλης συνταγογράφησης και τον ΗΔΙΚΑ, ωστόσο θα ανακοινωθεί πώς θα μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα αν δεν έχει εντοπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Ανέφερε ότι η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες μπορεί να ανοίξει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και λίγες μέρες μετά θα ανοίξει για τους πολίτες 70-74 και 65-69 ετών.

Όσον αφορά τις παρενέργειες των εμβολίων, είπε ότι στη χώρα μας έχουν καταγράφει συνολικά έξι σοβαρές παρενέργειες. Έκανε επίσης γνωστό ότι από τους 350.000 πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, έχουν κολλήσει τον ίο περίπου 250 άτομα, χωρίς να έχουν χρειαστεί νοσηλεία.