Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Δωρεά 3.000 rapid test στο Κοινωνικό Ιατρείο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες που έχουν προκύψει από την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλη την χώρα, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και έκανε δωρεά 3.000 rapid tests για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Σκοπός της κίνησης αυτής είναι η δωρεάν διεξαγωγή ελέγχων των ανασφάλιστων και άπορων κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης, ώστε να ενταθεί ακόμη περισσότερο η διαδικασία της έγκαιρης πρόγνωσης της νόσου COVID-19 αλλά και η αποφυγή της ενδοοικογενειακής διασποράς του ιού.

Κατά την παράδοση των 3.000 rapid tests, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, το κορυφαίο αυτό νοσοκομείο της περιοχής μας, και προσωπικά τον κ. Γ. Αποστολόπουλο, που ανταποκρίθηκε στην έκκλησή μας και δώρισε 3.000 τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, ώστε να μπορέσουμε στη δυτική Θεσσαλονίκη, σε μια περιοχή που έχει ‘χτυπηθεί’ από την πανδημία, να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου να προστατεύσουμε τον πληθυσμό».

Ενώ στο ίδιο πλαίσιο, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τους συνεργάτες του, που πήραν την πρωτοβουλία στη δυτική πλευρά της πόλης, στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας, να διαθέσουν στο Κοινωνικό Ιατρείο μας τεστ προληπτικού ελέγχου για τον κορωνοϊό, σε συνεργασία με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Σας ευχαριστώ κ. Τζιτζικώστα επειδή πάντα έχετε στραμμένο τον νου και την καρδιά σας στην περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης. Πρωτοβουλίες, όπως η σημερινή, αποτελούν ανάταση για όλο τον κόσμο των εθελοντών και των ανθρώπων που στηρίζουν όλες αυτές τις κοινωνικές δομές».

«Στεκόμαστε πάντα έμπρακτα δίπλα στον Έλληνα ασθενή. Ειδικά την περίοδο της Υγειονομικής κρίσης ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης έχει πρωτοστατήσει στην παροχή βοήθειας τόσο προς το Ε.Σ.Υ. όσο και προς τους πολίτες. Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, προχωρήσαμε άμεσα στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη και σήμερα ολοκληρώσαμε την παράδοση των 3.000τμχ τεστ διάγνωσης κορωνοϊού», δήλωσε ο κ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Το Κοινωνικό Ιατρείο «Υγεία» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2013 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και παρέχει Ιατρικές και φαρμακευτικές υπηρεσίες μέσω εθελοντών ιατρών 21 διαφορετικών ειδικοτήτων σε 545 ενήλικες ασθενείς και 342 παιδιά.