Ιερά Μητρόπολη, Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως:‘’Νόσησα για 2η φορά μέσα σε 4 μήνες και έμαθα ότι έχω το μεταλλαγμένο νοτιοαφρικανικό στέλεχος του ιού, 15 ημέρες μετά την ανίχνευσή μου’’.

https://www.facebook.com/staralithies/videos/245686120382720/

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη και ιδίως στον δήμο Νεαπόλεως-Συκεών το τελευταίο 24ωρο μετά τον εντοπισμό κρούσματος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού, του πρώτου πανελλαδικά.

Πρόκειται για διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ο οποίος είναι συνεργάτης του Μητροπολίτη Βαρνάβα και κατοικεί στην Πολίχνη. Συγκεκριμένα, είχε βρεθεί θετικός στον ιό τον Οκτώβριο, με πολύ ήπια συμπτώματα, ένα απλό μπούκωμα, το οποίο γρήγορα ξεπέρασε. Έπειτα από επικοινωνία με τον ίδιο τον διάκονο, ο δημοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος μετέφερε στην εκπομπή ”Αλήθειες με τη Ζήνα” αποκλειστικό ρεπορτάζ για τον 36χρονο, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος είχε νοσήσει με κορωνοϊό και το φθινόπωρο του περασμένου έτους. Για δεύτερη φορά νοσεί από το μεταλλαγμένο νοτιοαφρικανικό στέλεχος του ιού. Τα όσα λέχθηκαν επιβεβαίωσε στο σύνολό τους με παρέμβασή του και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ακολουθεί η Ιερά Μητρόπολη, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ήταν ο λόγος που παρά το γεγονός ότι ο διάκονος είχε νοσήσει τον περασμένο Οκτώβριο και είχε διαπιστωθεί ότι φέρει αντισώματα, εξακολουθούσε να υπόκειται όπως όλοι οι ιερείς σε εξετάσεις ανά 3-4 ημέρες. Τόσο ο ΕΟΔΥ όσο και τα κλιμάκια της Περιφέρειας έχουν επιδοθεί σε λεπτομερή έλεγχο ώστε να οδηγηθούν μετά την ιχνηλάτηση στο πρόσωπο ή τα πρόσωπα που πιθανόν μετέφεραν το μεταλλαγμένο στέλεχος στον ασυμπτωματικό Ιερέα.

Η δήλωση του Θ. Βασιλακόπουλου

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Καθηγητής Πνευμονολογίας -Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών εξήγησε μετά και το σχετικό ρεπορτάζ πόσες είναι οι πιθανότητες προσβολής από τον ιό για δεύτερη φορά.