Κορωνοϊός: Δυο ιδιωτικές κλινικές στην μάχη με τον COVID

Στον «πόλεμο» με τον κορωνοϊό θα συμμετέχουν σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού υγείας, Βασίλη Κικίλια, εθελουσίως το Ιατρικό Περιστερίου και η κλινική ΛΗΤΩ θα συμβάλουν στη μάχη με τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Και οι δύο κλινικές θα βοηθήσουν με όλο τους το προσωπικό νοσηλεύοντας περιστατικά ασθενών με κορονοϊό από την προσεχή Πέμπτη, 11 Μαρτίου.

Το Ιατρικό Περιστερίου θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η κλινική ΛΗΤΟ υπό την 1η Υγειονομική Περιφέρεια.

Σε δήλωση του ο υπουργός υγείας, έκανε λόγο για απόφαση που εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για τη στήριξη του συστήματος υγείας στην Αττική.

«Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα» αναφέρει στην ανακοίνωση του Βασίλη Κικίλια.

Η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας

«Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις.

Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ανακοινώνω ότι:

  • Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
  • Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ευχαριστώ τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους.

Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα».