Κορωνοϊός: Νεογέννητα δίδυμα δέκα ημερών με κορωνοϊό- Κόλλησαν μέσα στο μαιευτήριο

Μόλις δέκα ημερών δίδυμα, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, μαζί με την μητέρα τους, τον πατέρα τους και την γιαγιά τους. «Νοσηλεύτριες νοσούσαν», δήλωσε η μητέρα μέσα από το μαιευτήριο.

Μιλώντας στο LIVE NEWS, η μητέρα των νεογέννητων δήλωσε, «εγώ μέσα στο μαιευτήριο το κόλλησα. Και εγώ και τα παιδιά. Βγήκαμε 8/3 και 10/3 ξεκίνησε ο σύζυγός μου, 11/3 εγώ και μετά άρχισα και έβλεπα λίγο και τα παιδιά έτσι κακοδιάθετα. Και η μητέρα μου νόσησε».

Σημειώνεται ότι δύο μέρες μετά το εξιτήριο, ο πατέρας και η γιαγιά των διδύμων εμφάνισαν υψηλό πυρετό, με τα δίδυμα και τη μητέρα τους να χρειάζονται νοσηλεία στο νοσοκομείο.

«Ο σύζυγός μου και η μητέρα μου (νόσησαν) λίγο πιο βαριά, με πιο έντονο βήχα, με αρκετό πυρετό. Χθες ο πνευμονολόγος χορήγησε στον σύζυγό μου αντιβίωση με σπρέι, σήμερα είναι κάπως καλύτερα, αλλά πέντε μέρες είχαν συνεχόμενα πυρετό, πότε 39,2 πότε 39,5», τόνισε.

Εδώ και μια εβδομάδα τα δίδυμα με τη μητέρα τους νοσηλεύονται σε μονάδα Covid, με την υγεία τους να παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

«Εγώ είμαι καλύτερα, είχα πιο έντονες μυαλγίες, αλλά το πέρασα πιο ελαφρά. Τα μικρά είχαν λίγες μυξούλες, ήταν κάπως κακοδιάθετα στο θέμα του φαγητού και ο πυρετός τους δεν ξεπέρασε το 37,6», σημείωσε.

Κόλλησαν άλλες δύο οικογένειες

Η οικογένεια καταγγέλει ότι, φαίνεται να νοσούσαν νοσηλεύτριες με κορωνοϊό και έτσι ευθύνονται για τη διασπορά του, ενώ άλλες δύο οικογένειες με νεογνά κόλλησαν κορωνοϊό μέσα στο ιδιωτικό μαιευτήριο.

«Άλλες δύο οικογένειες και η δικιά μου τρεις. Μωρά είναι και ταλαιπωρούνται. Δεν είναι δυνατόν και άλλες δυο οικογένειες που γεννήθηκαν στον ίδιο όροφο και η μητέρα και το μωρό να έχει κορωνοϊό. Κάτι συμβαίνει», προσθέτει η μητέρα.

Σημειώνεται ότι, στο ίδιο νοσοκομείο που νοσηλεύεται η 38χρονη μητέρα με τα δίδυμα της, νοσηλεύεται στο διπλανό θάλαμο και άλλη μια μητέρα με το μωρό της, που γέννησε στην ίδια κλινική.