Κορωνοϊός: Σκληρό lockdown στην Μαλεσίνα

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σημείωσε τις τελευταίες μέρες η Μαλεσίνα με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 23/02 ευρεία σύσκεψη φορέων στο Δήμο Λοκρών .

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την σύσκεψη, υπήρξε επικοινωνία με τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά όπου έγινε εισήγηση στην Πολιτική Προστασία για επιβολή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον διασπορά στη Μαλεσίνα.

Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα 22/2/2021 εντοπίστηκαν 11 κρούσματα… Ο Δήμος Λοκρών, λόγω των εξελίξεων, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά, προέβη άμεσα σε ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αυστηρό lockdown που θα επιβληθεί συνεπάγεται με απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 και κλείσιμο του λιανεμπορίου.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Θανάσης Ζεκεντές δήλωσε αμέσως μετά την σύσκεψη:

«Σήμερα συγκάλεσα σύσκεψη αναφορικά με την έξαρση κρουσμάτων Covid 19 στο Δήμο Λοκρών, στην οποία παραβρέθηκαν η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Φθιώτιδας, η Συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Αταλάντης, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Λοκρών, ο Διοικητής Τροχαίας του Ά τμήματος αυτοκινητοδρόμων, οι αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Λοκρών.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία στο Δήμο Λοκρών.
Ως Δήμαρχος Λοκρών μετά το πέρας της σύσκεψης και με τη σύμφωνη γνώμη των παρισταμένων απέστειλα αίτημα με το οποίο ζητώ από την Πολιτική Προστασία:
“τη λήψη περαιτέρω μέτρων για την αντιμετώπιση της επέκτασης κρουσμάτων Covid 19 στην Κοινότητα Μαλεσίνας του Δήμου Λοκρών, εξαιτίας της έξαρσης κρουσμάτων στην εν λόγω περιοχή. Τις τελευταίες 4 ημέρες υπάρχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων όπως ενημερωνόμαστε από τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργούνται σε δημόσια και ιδιωτικά διαγνωστικά της περιοχής μας».