Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Χαλκίδα. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα τοπικά lockdown

Προβληματισμό προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων στους λοιμωξιολόγους στις περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας. Στο μικροσκόπιο των ειδικών έχουν μπει και αυτοί οι δυο νόμοι, χωρίς να αποκλείεται το γεγονός να γίνουν νέα τοπικά lockdown.

Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, στην Εύβοια χθες, Τετάρτη (27/01/2021) καταγράφηκαν συνολικά 54 νέα κρούσματα κορονοϊού και στη Βοιωτία δέκα.

Την αύξηση των κρουσμάτων οι επιστήμονες αποδίδουν με τη μετακίνηση πολλών εργαζομένων από και προς τα εργοστάσια που υπάρχουν τόσο στη Βοιωτία όσο και στην Εύβοια. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα συρροής κρουσμάτων σε επιχείρηση στη Νέα Αρτάκη. Συναγερμός σήμανε στο Δήμο Χαλκιδέων αρχικά για 21 κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα και άλλα 25 που εντοπίστηκαν πριν από δύο ημέρες, σχετιζόμενα με την ίδια επιχείρηση.

Η επιτροπή του υπουργείου Υγείας μελετά ένα τοπικό lockdown στην περιοχή της Χαλκίδας, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr. Το ενδεχόμενο αυτό έχει ήδη συζητηθεί στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας, όμως η τελική εισήγηση θα διαμορφωθεί στην αυριανή σύσκεψη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.