Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με τα ραντεβού εμβολιασμού που χάθηκαν

Η επέλαση της «Μήδεια» χτύπησε και την διαδικασία των εμβολιασμών, καθώς χθες το πρωί (Τρίτη 16 Φεβρουαρίου) ανακοινώθηκε ότι δεν θα διεξαχθεί η διαδικασία των εμβολιασμών, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και των δυσκολιών που προκάλεσαν.

Παρόλα αυτά, υπήρξε κινητοποίηση και ενεργοποίηση του μηχανισμού αναπλήρωσης, έτσι ώστε να μην χαθούν οι δόσεις των εμβολίων, οι οποίες χορηγήθηκαν σε αρκετούς ένστολους.Σύμφωνα με πληροφορίες διατέθηκαν επίσης 700 δόσεις στις φυλακές και χορηγήθηκαν σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κρατούμενους, ενώ 400 δόσεις διατέθηκαν στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη (16.02) διεξήχθη το 70% των εμβολιασμών, οι οποίοι έχουν φτάσει στους 575.766 συνολικά. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το emvolio.τgov.gr, έγιναν 21.021 εμβολιασμοί το περασμένο 24ωρο από τους περίπου 30.000 που είχαν προγραμματιστεί. Σαφώς και υπάρχει έντονη ανησυχία για τον κίνδυνο να χαθούν χιλιάδες δόσεις εμβολίων, με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να εμφανίζεται καθησυχαστικός.

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών, οι σημερινοί (σ.σ. χθεσινοί) προγραμματισμένοι εμβολιασμοί στον νομό Αττικής αναβάλλονται. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επαναπρογραμματιστούν τα σημερινά ραντεβού. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις και εντός της ημέρας», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το πότε θα προγραμματιστούν εκ νέου τα ραντεβού δεν έχει υπάρξει για την ώρα επίσημη ενημέρωση, αναμένεται ωστόσο άμεσα. Αντίθετα, υπήρξε ανακοίνωση για τη διαδικασία των εμβολιασμών την Τετάρτη (17.02), ειδικότερα στην Αττική που αντιμετώπισε τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με αυτή, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τις 12:00, όταν και θεωρείται πως θα έχουν κοπάσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα και θα είναι περισσότερο προσβάσιμα τα εμβολιαστικά κέντρα.

«Παράλληλα, τα ραντεβού των πολιτών που θα πραγματοποιούνταν από τις 08:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι γνωστοποιείται ότι αναμένεται να επαναπρογραμματιστούν, με τις ώρες και τις ημερομηνίες να γίνονται γνωστά με νεότερη ενημέρωση», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.