Ματίνα Παγώνη: «Φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα»

Πάσχα με μέτρα θα κάνουμε και φέτος είπε χαρακτηρίστηκα η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών, στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA και ανέφερε «να τελειώσουμε τέλη Ιουνίου με τους εμβολιασμούς, να φτάσουμε στο 60%. Να έχουμε μια σχετική ανοσία και σιγά-σιγά να μειωθούν τα μέτρα. Για να μπορέσει η οικονομία το καλοκαίρι να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσουμε».

Στην συνέχεια συμπλήρωσε λέγοντας «να εκτιμήσουμε την κατάσταση όλη την εβδομάδα, να δούμε τον αριθμό των κρουσμάτων… Όσον αφορά στα κρεβάτια στα νοσοκομεία υπάρχει μια αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα. Τα κενά κρεβάτια στην Αττική είναι 34% και στην υπόλοιπη επικράτεια στο 38-40%. Η αύξηση δεν είναι στις ΜΕΘ, όσο στα απλά περιστατικά covid που νοσηλεύονται στις κλινικές. Θα εκτιμήσουμε την κατάσταση όλες τις μέρες και θα αποφασισθούν αυτά που πρέπει να αποφασισθούν. Κάθε φορά παίρνουμε μέτρα, αλλά δεν εφαρμόζονται». 

Σύμφωνα με την ίδια, το φετινό καλοκαίρι θα είναι λίγο καλύτερο σε σχέση με πέρυσι, ενώ από το φθινόπωρο εκτίμησε ότι «θα βγάλουμε τις μάσκες αν όλα πάνε καλά».

Τέλος αναφορικά με την σημερινή επιδημιολογική κατάσταση τόνισε: «Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα φτάσουμε στην κορύφωση. Όμως θα μπορούμε να περάσουμε κι αυτή τη δυσκολία αν προσέξουμε τα μέτρα. Να προσέξουμε στα ΜΜΜ που είναι μια παράμετρος δύσκολη και να κάνουμε πάρα πολλά τεστ. Και στα σχολεία και στα εργοστάσια, είναι αυτό που θα λύσει το πρόβλημα».