Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 60- 64 και 75-79 ετών

Ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους 60-64 την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και για τους 75-79 την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Κατά την επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, ανακοινώθηκε από την πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου και τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ότι οι πολίτες ηλικίας 60-64 θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού από την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουαρίου.

Οι πολίτες ηλικίας 75-79 θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, ήδη έχουμε ξεπεράσει τους 410.000 εμβολιασμούς, με ποσοστό κάλυψης 3,9%.

Στο πλαίσιο εμβολιασμού των πολιτών, θα εφαρμόζεται διπλό σύστημα, καθώς σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα θα μπορούν να εμβολιαστούν οι πολίτες που θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca και σε άλλα όσοι κάνουν το εμβόλιο της Pfizer.

Στην ανακοίνωση ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, θα ανοίξουν δύο μεγάλα κέντρα, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Χθες παραλάβαμε τις πρώτες 45.000 από την εταιρεία AstraZeneca κι αναμένουμε περισσότερες παραλαβές τις επόμενες ημέρες», είπε ο Γενικός Γραμματέας, τονίζοντας πως το εμβόλιό της είναι εξαιρετικής αποτελεσματικότητας και σημειώνοντας πως η Εθνική επιτροπή εμβολιασμών όπως και άλλες χώρες της ΕΕ έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν αυτό για εμβολιασμούς σε ηλικίες κάτω των 65 ετών.