Με σοβαρό πρόβλημα υγείας ο Γιάννης Φέρτης

Μετά την δυσάρεστη είδηση για την Ντίνα Κώνστα, η οποία βρίσκεται σε ίδρυμα με άνοια, άλλο ένα δυσάρεστο γεγονός έρχεται στο φως της δημοσιότητας για την υγεία του αγαπημένου ηθοποιού Γιάννη Φέρτη.

Η σεναριογράφος Κάκια Ιγερινού στο κείμενο της, αναφέρεται στη μάχη που δίνει ο Γιάννης Φέρτης με το Αλτσχάιμερ. «Δύσκολο να θυμίζεις στον πιο πιστό σου φίλο ποιος είσαι κάθε δέκα λεπτά. Η μνήμη σβήνει. Κι αναλαμπές μόνο φωτίζουν ένα Άγιο παρελθόν. Αγάπης. Αφοσίωσης. Σεβασμού. Σπάνιες αρετές στις μέρες μας. Κι ο Γιάννης τις είχε όλες. Ακόμη τις έχει. Είναι το μόνο που δεν ξεχνάει: Η αξιοπρέπεια», έγραψε χαρακτηριστικά.

Την ανάρτησή της συνόδευσε με μια φωτογραφία του 84χρονου ηθοποιού Γιάννη Φέρτη.

Ο Γιάννης Φέρτης είναι ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Πρωταγωνιστής από τη δεκαετία του 1960 έως και σήμερα, σε κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα, στην πρόζα και το αρχαίο δράμα. Κατάγεται από το ορεινό χωριό Δάφνη του Νομού Φθιώτιδας. Αποφοίτησε από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958. Από το 2001 είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρίνα Ψάλτη.