Μυτιλήνη: Τέθηκε σε αργία ανεμβολίαστος ιερέας – Ποιο το σκεπτικό της απόφασης

Ο ιερέας αρνήθηκε να εμβολιαστεί και οδηγήθηκε σε αργία. Το σκεπτικό της απόφασης για να μην στερηθεί τον μισθό του…

Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου Ιάκωβος, έδειξε την αποφασιστικότητά του, στη μάχη με τον κορονοϊό, αλλά ταυτόχρονα και τις ευαισθησίες του. Οδήγησε σε αργία τον ανεμβολίαστο ιερέα, αλλά αποφάσισε να μην στερηθεί το μισθό του, μέχρι να εμβολιαστεί, επειδή είναι πολύτεκνος. Ο ίδιος ο ιερέας φέρεται να έχει πει, πως μέσα στις επόμενες μέρες θα κάνει το εμβόλιο.

Σε αργία από τα θρησκευτικά του καθήκοντα χωρίς στέρηση μισθού, έθεσε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος, ανεμβολίαστο ιερέα ο οποίος ιερουργούσε σε Κοιμητηριακό Ναό στη πόλη της Μυτιλήνης. Είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Λέσβου Ιάκωβος εφαρμόζει την απόφασή του με την οποία είχε καλέσει τον περασμένο Νοέμβριο τους ιερείς ευθύνης του, να διαλέξουν είτε να κάνουν το εμβόλιο είτε να τεθούν σε αργία.

Με απόφαση του ο Μητροπολίτης του ζήτησε να επιστρέψει στην οργανική του θέση που είναι σε χωριό, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης. Ωστόσο επειδή ο ιερέας είναι πολύτεκνος, ο Μητροπολίτης αποφάσισε να μη στερηθεί το μισθό του και τον κάλεσε ξανά να εμβολιαστεί για να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο πλαίσιο της πίεσης που ασκείται στους ανεμβολίαστους ιερείς για να κάνουν το εμβόλιο, το Σάββατο καλούνται όλοι οι ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης να καταθέσουν τα πιστοποιητικά του εμβολιασμού τους. Από τους 80 ιερείς περίπου 30 είναι οι ανεμβολίαστοι.