Μ. Γιαννάκος:«Νέα κρούσματα κορωνοϊού στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας»

Έντονη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας με την εμφάνιση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού και την διασπορά του ιού να συνεχίζεται καθώς δεν γίνονται προληπτικά τεστ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ποεδήν. Ο ίδιος επισημαίνει πως μειώνεται ο αριθμός των τεστ στην κοινότητα λόγω της μετατροπής των ΚΟΜΥ σε κέντρα εμβολιασμού.

«Εμφανίστηκαν νέα κρούσματα κορωνοϊού στην ιδιωτική  Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας στο Νέο Ηράκλειο. Όλα ξεκίνησαν από μία εργαζόμενη στην καθαριότητα, που ήταν θετική στο κορωνοϊό.
11 περιθαλπόμενοι μεταφέρθηκαν με ελαφρά συμπτώματα σε νοσοκομεία αναφοράς. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και περιθαλπόμενοι βγήκαν αρνητικοί έπειτα από μοριακό έλεγχο που τους επεβλήθη.
Δεν τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο για τεστ μία φορά την εβδομάδα σε προσωπικό και περιθαλπομένους  των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας. Το τεστ κορωνοϊού δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ. Ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι ιδιοκτήτες μπορούν να αναλάβουν το κόστος των 60 ευρώ. Ο ΕΟΔΥ δεν στέλνει τακτικά τις κινητές ομάδες όπως είχε δεσμευθεί», συμπληρώνοντας πως «τα συνεργεία του ΕΟΔΥ από Δευτέρα μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα. Θα εμβολιάζουν εργαζόμενους και περιθαλπόμενους  στις μονάδες κοινωνικής φροντίδας. Δημόσιες και ιδιωτικές. Ως αποτέλεσμα, θα μειωθούν κατά πολύ οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ  από την κοινότητα για τη λήψη προληπτικών  δειγματοληψιών. Μπροστά μας έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα. Χρειάζεται άμεσα ψήφιση διάταξης για αποζημίωση των τεστ από τον ΕΟΠΥΥ καθώς και αύξηση των ΚΟΜΥ» καταλήγει.