Περιφέρεια Αττικής και ΚΑΕ Παναθηναϊκός αγκαλιάζουν παιδιά και νέους που βρίσκονται στο φάσμα της διαταραχής του αυτισμού

Σύμφωνο συνεργασίας για στήριξη των παιδιών και των νέων που βρίσκονται στο φάσμα της διαταραχής του αυτισμού υπέγραψαν η Περιφέρεια Αττικής και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή ενέργεια, μέσω της οποίας η Ακαδημία του «τριφυλλιού» στο μπάσκετ αναλαμβάνει την υλοποίηση μιας σειράς αθλητικών δράσεων που θα συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας, για όσα παιδιά και νέους αντιμετωπίζουν εκτός των άλλων και τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού εξ αιτίας της έλλειψης πλήρους γνώσης για το φάσμα του αυτισμού.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι IMG_1644-1024x671.jpg

«Υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά στην #Περιφέρεια_Αττικής τον Φραγκίσκο Αλβέρτη (Γενικός Δ/ντης του @paobcgr ) και τον Γιώργο Καλαϊτζή (Διευθυντή Μπάσκετ του Παναθηναϊκού)!

Με την Ακαδημία Μπάσκετ του Παναθηναϊκού, υπογράψαμε σύμφωνο συνεργασίας με στόχο την υλοποίηση σειράς αθλητικών δράσεων για παιδιά και νέους που βρίσκονται στο Φάσμα της Διαταραχής του Αυτισμού (ASD – Autism Spectrum Disorder).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διοργάνωση μαθημάτων μπάσκετ σε ειδικά τμήματα διαμορφωμένα για τις ανάγκες των ωφελούμενων στο φάσμα του αυτισμού (οι ωφελούμενοι θα διαχωρίζονται με κριτήριο το επίπεδο λειτουργικότητάς τους, με μεθοδολογία κατάταξης από εξειδικευμένο προσωπικό του φορέα).

Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στο Βοηθητικό γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ (Μαρούσι) και είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς. Στο πρόγραμμα δύναται να υπαχθούν και άτομα με αυτισμό ανεξαρτήτου ηλικίας.

Στηρίζουμε έμπρακτα κάθε δράση με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο και συμβάλλουμε στη μείωση φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού.

Θέλω να συγχαρώ την ομάδα του Παναθηναϊκού και την ακαδημία που θα συμβάλει στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος μέσω του οποίου δίδεται μια ευκαιρία στα παιδιά να βρουν μια δημιουργική διέξοδο και ενασχόληση με τον αθλητισμό», έγραψε σε ανάρτησή του ο Γιώργος Πατούλης.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι IMG_1645-1024x659.jpg

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την διοργάνωση μαθημάτων μπάσκετ σε ειδικά διαμορφωμένα τμήματα, τα οποία θα γίνονται στο βοηθητικό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ και δεν θα υπάρχει καμία επιβάρυνση για τους γονείς.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ:

«Με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με την Ακαδημία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ η υλοποίηση  αθλητικών δράσεων για παιδιά και νέους στο Φάσμα της Διαταραχής του Αυτισμού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προχώρησε στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με την Ακαδημία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με στόχο την υλοποίηση σειράς αθλητικών δράσεων για παιδιά και νέους που βρίσκονται στο Φάσμα της Διαταραχής του Αυτισμού (ASD – Autism Spectrum Disorder).

Η υπογραφή του Συμφώνου έγινε από τον Περιφερειάρχη και το Γενικό Διευθυντή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ Φραγκίσκο Αλβέρτη. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νικόλαος Πέππας,  ο Διευθυντής Στρατηγικών Σχέσεων της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ Γιώργος Καλαϊτζής, ο Μιχάλης Ραχωβίτσας Διευθυντής Λειτουργίας PAO BC ACADEMY, ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Σωτήρης Νικολαρόπουλος, ο  Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δημήτριος Δρόσης, η Συνεργάτιδα  του Περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού Χριστίνα Γαλανοπούλου και υπηρεσιακά στελέχη.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και ειδικότερα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης μέσω της Δομής υποστήριξης δράσεων κοινωνικής συνοχής και αναπτυξιακής παρέμβασης – Social Network Αττική». Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Δράσεις αθλητισμού ομαδικού αθλήματος– για παιδιά και νέους στο Φάσμα της Διαταραχής του Αυτισμού», και χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) του Ε.Π. «Αττική» 2014-2020.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι IMG_1646-1-1024x691.jpg

Με αφορμή την υπογραφή του Συμφώνου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Στηρίζουμε έμπρακτα κάθε δράση με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο και συμβάλουμε στη μείωση φαινομένων  κοινωνικού αποκλεισμού.  Θέλω να συγχαρώ την ομάδα του Παναθηναϊκού και την ακαδημία που θα συμβάλει στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος μέσω του οποίου δίδεται μια  ευκαιρία στα παιδιά να βρουν μια δημιουργική διέξοδο και ενασχόλησή με τον αθλητισμό. Η άθληση αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι για την ίδια τη θεραπεία.  Θα ήθελα να συγχαρώ τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και τον Γιώργο Καλαϊτζή που  με τις δράσεις τους αφήνουν τη σφραγίδα τους στην  ιστορία του μπάσκετ και  συμβάλουν μαζί με όλα τα στελέχη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στη δημιουργία ενός  κοινωνικού πρόσημου Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς. Η Περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη της, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νικόλαος Πέππας και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Μαργαρίτα Βάρσου,  παραμένουμε σταθερά αρωγοί σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Πάνω από όλα, προτεραιότητά όλων μας αποτελούν τα παιδιά μας, η ενίσχυση της εκπαίδευσής τους και η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών σε υγιείς δραστηριότητες όπως είναι ο αθλητισμός και άλλοι  τομείς.  Συνεχίζουμε».

Από την πλευρά του ο Φραγκίσκος Αλβέρτης δήλωσε:

«Θέλουμε πραγματικά να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη και όλους τους  συνεργάτες του που συνέβαλαν ώστε το συγκεκριμένο  πρόγραμμα να υλοποιηθεί και να μας δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουμε με περισσότερη δύναμη να βοηθάμε τα παιδιά. Είναι μία πολύ σημαντική και συγκινητική προσπάθεια και ελπίζουμε να μεγαλώσει ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε χαρά και ελπίδα σε πάρα πολύ κόσμο. Είναι πραγματικά μεγάλη βοήθεια και τους ευχαριστούμε».

 Η αθλητική δράση

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διοργάνωση μαθημάτων μπάσκετ σε ειδικά τμήματα διαμορφωμένα για τις ανάγκες των ωφελούμενων στο φάσμα του αυτισμού (οι ωφελούμενοι θα διαχωρίζονται με κριτήριο το επίπεδο λειτουργικότητάς τους, με μεθοδολογία κατάταξης από εξειδικευμένο προσωπικό του φορέα). Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στο Βοηθητικό γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ (Μαρούσι) και είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς.  Για δηλώσεις συμμετοχής, θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.  Στο πρόγραμμα δύναται να υπαχθούν και άτομα με αυτισμό ανεξαρτήτου ηλικίας».