Προειδοποιεί η Ματίνα Παγώνη: «Οι τριπλά εμβολιασμένοι που έχουν νοσήσει υπάρχει πιθανότητα να κολλήσουν και πάλι»

Η κυρία Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να νοσήσουν ξανά τριπλά εμβολιασμένοι πολίτες ακόμα κι αν νόσησαν ήδη μια φορά από κορονοϊό. Ιδιαίτερα, όπως είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, εάν εργάζονται σε περιβάλλον με αυξημένο ιικό φορτίο όπως είναι τα νοσοκομεία και κάλεσε σε πιστή εφαρμογή των κανόνων.

Επιπλέον η κυρία Παγώνη δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα αναμένει σταδιακή και αργή μείωση στους δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων από κορονοϊό. Τόνισε, ωστόσο, ότι τα πράγματα φαίνονται ότι πηγαίνουν καλύτερα αλλά μέχρι η κατάσταση βελτιωθεί θα μας τον «φάει σιγά – σιγά τον Φλεβάρη».

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται ακόμα κυρίως ασθενείς με επιπλοκές από την μετάλλαξη Δέλτα και ανεμβολίαστοι, όπως είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Ειδικότερα ανέφερε ότι στις απλές κλίνες των νοσοκομείων, βρίσκονται άνθρωποι όλων των ηλικιών και ιδίως άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα ενώ στις ΜΕΘ είναι ασθενείς κυρίως άνω των 70 και πολλοί ανεμβολίαστοι.

Η κυρία Παγώνη απηύθυνε έκκληση στους 300.000 πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν ακόμη κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου να προχωρήσουν γιατί μπορεί να τους «ασφαλίσει» από την μετάλλαξη Όμικρον. Εξήγησε ότι οι περισσότεροι από αυτούς λανθασμένα σκέφτονται ότι οι έχει πάρει με τις δύο δόσεις τα αντισώματα που χρειάζεται και είναι μια χαρά κάτι που δεν ισχύει.

«Πολλοί επιλέγουν να νοσήσουν γιατί πιστεύουν ότι η Όμικρον είναι με πολύ απλά συμπτώματα άρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Όσον αφορά τις υποπαραλλαγές της Όμικρον, η κυρία Παγώνη εμφανίστηκε καθησυχαστική, σημειώνοντας ότι τα στοιχεία δεν δείχνουν ότι είναι κάτι το διαφορετικό, είναι επίσης πολύ μεταδοτική και τα συμπτώματα αφορούν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα. «Δεν νομίζω (ότι θα είναι χειρότερη από την Όμικρον), είναι περίπου το ίδιο, μπορούμε να την διαχειριστούμε», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.