Στο Μπέργκαμο η καρδιά του 6χρονου Θωμά, στο Τορίνο το ήπαρ του

Στην Ιταλία θα χτυπάει από ‘δω και πέρα η καρδιά του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά που έφυγε πρόωρα από τη ζωή έπειτα από ανακοπή. Το παιδί έδωσε για τρεις μέρες τη μάχη του και όταν λύγισε, οι γονείς του, με μεγαλείο ψυχής προχώρησαν στη δωρεά των οργάνων του.

«Από προχθές που έφτασε στο νοσοκομείο του Ρίου, στις 2 τα ξημερώματα, το παιδάκι από τα Γρεβενά έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Να σκεφτείτε ότι ήδη είχε ενημερωθεί ο διευθυντής της ΜΕΘ κ. Ηλιάδης και ήταν παρών, όπως κι όλοι οι γιατροί έκαναν τα πάντα.Και πραγματικά, έκαναν όλοι ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό αλλά και επιστημονικά δυνατό», εξήγησε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης και έπλεξε το εγκώμιο των χαροκαμένων γονιών που αποφάσισαν να δώσουν ζωή σε τουλάχιστον πέντε συνανθρώπους τους.

«Ο μικρός 6χρονος είναι εγκεφαλικά νεκρός. Ήδη κινείται η διαδικασία δωρεάς των οργάνων του παιδιού προκειμένου να δώσουμε ζωή σε άλλα παιδάκια. Συναίνεσαν οι γονείς του 6χρονου κι αυτό φανερώνει το μεγαλείο της ψυχής τους σε μια τόσο δύσκολη στιγμή να σκέφτονται και τους συνανθρώπους με την κίνηση αυτή, σαν σήμερα που είναι τα Θεοφάνια να δώσουν ζωή σε παιδιά που έχουν μεγάλη ανάγκη», τόνισε ο Γιάννης Καρβέλης.

Η καρδιά του Θωμά θα χτυπά στο Μπέργκαμο, το ήπαρ και οι πνεύμονές του θα δώσουν ζωή στο Τορίνο, ενώ οι κερατοειδείς θα δοθούν σε λήπτες στην Ελλάδα. Όπως και τα νεφρά του. Ολοκληρώθηκε, μάλιστα, η παραλαβή των οργάνων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου.