Συνεδριάζουν εκτάκτως οι ειδικοί: Προς άρση η απαγόρευση μουσικής στην εστίαση – Παράταση μιας ώρας στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Η επιτροπή θα θέσει το χρονοδιάγραμμα σε μία σειρά θεμάτων όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, η μουσική στην εστίαση αλλά και το πλαίσιο στο οποίο θα γίνονται οι δεξιώσεις των γάμων και των βαπτίσεων.

Nέα βήματα χαλάρωσης αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα. Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα Τετάρτη και αναμένεται να θέσει το χρονοδιάγραμμα σε μία σειρά θεμάτων όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, η μουσική στην εστίαση αλλά και το πλαίσιο στο οποίο θα γίνονται οι δεξιώσεις των γάμων και των βαπτίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται πιθανή η παράταση μία ώρας στο ωράριο κυκλοφορίας, η άρση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση, ενώ θα επιτρέπονται περισσότερα άτομα στις κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους και βαφτίσεις).

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τη θέσπιση του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid-19.

Αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για προνόμια στους πλήρως εμβολιασμένους, αυτά θα μπορούσαν να είναι:

– Να μη φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους.

– Να μην κάνουν self tests.

– Να μπαίνουν ελεύθερα σε κλειστούς χώρους (σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος).

Νομοθετική ρύθμιση για την παροχή προνομίων στους πλήρως εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού πολίτες, προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε κατηγορίες εργαζομένων, όπως υγειονομικούς και εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.