Τραμπ: Μπήκε σε νοσοκομείο, λαμβάνει αγωγή αλλά… (λένε ότι) δουλεύει κανονικά

(Ενημέρωση είδησης): «Πάω καλά, νομίζω! Σας ευχαριστώ όλους. ΑΓΑΠΗ!!!» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter από το νοσοκομείο όπου εισήχθη

Με ενδιαφέρον παρακολουθει ο πλανητης τις εξελίξεις γύρω από την υγεία του προέδρου των ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωσή του οτι μολύνθηκε απο τον ιό covid-19.

Το απόγευμα της Παρασκευής ( τοπική ώρα – ξημερώματα ώρα Ελλάδας) μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed Medical Center για να υποβληθεί σε εξετάσεις και θα παραμείνει εκεί για «λίγες ημέρες», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στους δημοσιογράφους.

Όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, ο 74χρονος πρόεδρος «έχει καλή διάθεση, ήπια συμπτώματα και εργαζόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λαμβάνει μια πειραματική θεραπεία για τον Covid-19, με πολυκλωνικά αντισώματα και έχει «υψηλό ηθικό» μολονότι αισθάνεται κόπωση, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο γιατρός του Λευκού Οίκου.

«Σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος παραμένει κουρασμένος αλλά έχει υψηλό ηθικό», ανέφερε ο Σον Κόνλεϊ, ο γιατρός του Αμερικανικού προέδρου σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε. Πρόσθεσε ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών.

Οι ειδικοί εξετάζουν τον πρόεδρο και θα κάνουν συστάσεις για «τα επόμενα στάδια», σημείωσε ο Δρ Κόνλεϊ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Μελάνια Τραμπ έχει «ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο».

Ο γιατρός δεν διευκρίνισε πιο συγκεκριμένα τα συμπτώματα του Αμερικανού προέδρου, πέραν της κόπωσης. Εκτός από το φάρμακο αυτό ο Τραμπ λαμβάνει επίσης ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μελατονίνη και ασπιρίνη.