Φοβικές εκτιμήσεις του ΠΟΥ. Θεωρεί οτι ο covid-19 έχει ήδη «προλάβει» να μολύνει έναν στους δέκα ανθρώπους παγκοσμίως!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι περίπου 1 στους 10 ανθρώπους ίσως έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, αφήνοντας τη μεγάλη πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού ευάλωτη στην COVID-19.

Ωστόσο, τα στοιχεία που παραθέτουν είναι μάλλον ανεπαρκή, ενώ την ίδια ώρα «ξεχνούν» να μετρήσουν την φονικότητα του ιού!

Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα ιδιότυπο παγκόσμιο μπούλινγκ από την πλευρά του Π.Ο.Υ.

Όπως είπε ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής ειδικός του ΠΟΥ για τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού, εντείνονται οι εξάρσεις σε τμήματα της νοτιοανατολικής Ασίας και ότι οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων βρίσκονται σε άνοδο σε τμήματα της Ευρώπης και της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου.

«Σύμφωνα με τις σημερινές καλύτερες εκτιμήσεις μας, περίπου το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού ίσως έχει μολυνθεί από αυτόν τον ιό. Διαφέρει ανάλογα τη χώρα, διαφέρει από αστική σε αγροτική περιοχή, διαφέρει ανάλογα τις ομάδες. Αλλά αυτό που πράγματι σημαίνει είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου παραμένει σε κίνδυνο. Οδηγούμαστε προς μια δύσκολη περίοδο. Η ασθένεια συνεχίζει να εξαπλώνεται» είπε ο Ράιαν.

Σημειώνεται ότι ο ΠΟΥ έχει καταρτίσει έναν κατάλογο ειδικών που θα λάβουν μέρος στη διεθνή αποστολή στην Κίνα προκειμένου να ερευνήσουν την προέλευση του κορονοϊού και τον έχει υποβάλει προς εξέταση στις κινεζικές αρχές, δήλωσε ο ίδιος.