Χανιά: Πέθανε ο γιατρός σύζυγος και τον αντικατέστησε η γυναίκα του

Επί δύο ολόκληρα χρόνια, λειτουργούσε το ιατρείο του συζύγου της, ο οποίος είχε ιατρείο ομοιοπαθητικής σε περιοχή λίγο έξω από τα Χανιά. Σημειώνεται ότι η χήρα του γιατρού κράτησε το ιατρείο ανοιχτό για να μην χάσει την πελατεία του, όμως η ίδια δεν διάθετε κάποιο σχετικό πτυχίο, καθώς είναι συνταξιούχος στρατιωτική οδοντίατρος.

Η υπόθεση αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος υπέπεσε στην αντίληψη των αστυνομικών του τμήματος Κισσάμου και, αφού βεβαιώθηκαν ότι η 48χρονη δεν ήταν εγγεγραμμένη στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, ένας αστυνομικός έκλεισε ραντεβού στο ιατρείο, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, με το πρόσχημα ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Όταν διαπίστωσε ότι η 48χρονη παρείχε ιατρικές υπηρεσίες, ειδοποίησε τους συναδέλφους του που την συνέλαβαν.

Στην συνέχεια διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα δεν διαθέτει πτυχίο ομοιοπαθητικού γιατρού, αλλά ούτε και νόμιμη άδεια λειτουργίας του ιατρείου, στο οποίο κατασχέθηκαν ιατρικά εργαλεία, σκευάσματα ομοιοπαθητικής και φάκελοι με το ιστορικό ασθενών που θα ειδοποιηθούν ότι δεν είχαν να κάνουν με ομοιοπαθητικό γιατρό.

Η 48χρονη παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Χανίων, που της άσκησε δίωξη για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, λειτουργία ιατρείου χωρίς νόμιμη άδεια και φορολογικές παραβάσεις. Αφού της ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερη.