Άλμπερτ Μπουρλά: Καλύτερο από των ΗΠΑ το ελληνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα

Προτροπή προς τους Έλληνες επιχειρηματίες ότι θα πρέπει να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες, απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στο πλαίσιο Ανοικτής Εκδήλωσης της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Έκανε μάλιστα λόγο πως «έχουμε μια χρυσή ευκαιρία μπροστά μας ως χώρα και θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε».

Επίσης, αναφερόμενος στην εμπειρία των συγγενών του που έκαναν το εμβόλιο στη Θεσσαλονίκη και της οικογένειάς του που έκανε το εμβόλιο στις ΗΠΑ, είπε πως ο τρόπος που έγινε στην Ελλάδα ήταν πολύ καλύτερος. Όχι μόνο στον τρόπο που οργανώθηκε η εμβολιαστική καμπάνια, αλλά και ότι έγινε κατευθείαν ψηφιακός, επισήμανε.

Μιλώντας για την επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε προ δύο ετών, και χαρακτήρισε ως σημαντική, σχολίασε ότι πλέον, και ειδικά με τη νυν κυβέρνηση, υπάρχει νοοτροπία να βγάλουμε τα εμπόδια στις επενδύσεις.

Ο κ. Μπουρλά ξεκαθάρισε ότι δεν έκανε κάποιο «δώρο» στην Ελλάδα με την επένδυση στη Θεσσαλονίκη λόγω της καταγωγής του. «Με την αξία της προσέλκυσε την επένδυση. «Βρήκα αυτό που περίμενα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με το επίπεδο όσων προσελήφθησαν» σχολίασε.

«Η ιδιωτική πρωτοβουλία θα δημιουργήσει τις καινοτομίες που χρειάζονται» ξεκαθάρισε.

Για τις προϋποθέσεις προσέλκυσης ξένων επενδύσεων ο CEO της Pfizer εξήγησε ότι «το περιβάλλον είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό για τις επενδύσεις διεθνώς, όλες οι χώρες του κόσμου επιθυμούν να προσελκύσουν ξένους επενδυτές. Οι επενδύτες έχουν ευχέρεια επιλογής, έχεις έτσι ολιστικό τρόπο για το πού θα κάνεις την επένδυσή σου. Η υλικοτεχνική υποδομή, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το μετρό για να έρχονται οι εργαζόμενοι στη δουλειά, το οικονομικό καθεστώς (φορολογικά κίνητρα, απαλλαγές) το εργασιακό καθεστώς… «Αν πιστεύεις το ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζεσαι, αν πιστεύεις ότι η επένδυση σου θα είναι καλοδεχούμενη από το πολιτικό σύστημα της χώρας».