Άνοιγμα αγοράς: Ποια κατάσταση επικρατεί στις ΜΕΘ

Προβληματισμός επικρατεί για την κατάσταση στις ΜΕΘ, την στιγμή που τα καταστήματα έχουν ανοίξει και οι ειδικοί μιλούν για τρίτο κύμα.

Ωστόσο, η διαθεσιμότητα των ΜΕΘ είναι ελάχιστη και το προσωπικό των νοσοκομείων είναι πλέον εξαντλημένο, έπειτα από τα τόσα κρούσματα που άντεξε η χώρα.

Έντονος είναι ο προβληματισμός των ειδικών για τρίτο κύμα μετά το άνοιγμα των καταστημάτων, την στιγμή που οι ΜΕΘ είναι ελάχιστες και την στιγμή που τα test κορονοϊού γίνονται σε μικρό ποσοστό πολιτών, προκειμένου να βρεθούν και οι ασυμπτωματικοί, ώστε να μην διαδώσουν τον ιό. Ειδικοί αναφέρουν πως το κράτος θα πρέπει να δώσει βάση στην πρόληψη για τον κορονοϊό, διπλασιάζοντας τα τεστ που γίνονται καθημερινά.

Από την άλλη πλευρά οι ειδικοί υποστηρίζουν πως τα νοσοκομεία δεν θα αντέξουν τρίτο κύμα της πανδημίας, καθώς το προσωπικό έχει εξαντληθεί έπειτα από το lockdown που είχε υποστεί αλλά και από το γεγονός ότι οι περισσότεροι από το προσωπικό των νοσοκομείων έχουν απορροφηθεί από τις ειδικές ομάδες εμβολιασμού για τους άνω των 85 ετών.

Οι ειδικοί φοβούνται την έξαρση του ιού, επειδή οι κλίνες στις ΜΕΘ είναι ελάχιστες και η παραμονή των ασθενών πολυήμερη. Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική η διαθεσιμότητα των κλινών ΜΕΘ είναι οι εξής: Διαθέσιμες 210 κλίνες ΜΕΘ, κατειλημμένες 141 κλίνες ΜΕΘ, ενώ οι κενές είναι 69.

Πιο αναλυτικά:

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. Στις 14 κλίνες Νοσηλεύονται 14 ασθενείς. Κενές καμμία.
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Στις 11 κλίνες νοσηλεύονται 6 ασθενείς. Κενές 5.
ΣΩΤΗΡΙΑ. Στις 84 κλίνες νοσηλεύονται 53 ασθενείς. Κενές 31.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. στις 44 κλίνες νοσηλεύονται 24 ασθενείς. Κενές 20.
ΝΙΜΙΤΣ. Στις 4 κλίνες νοσηλεύονται 2 ασθενείς. Κενές 2.
ΕΛΠΙΣ. Στις 6 κλίνες νοσηλεύονται 4 ασθενείς. Κενες 2.
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. Στις 12 κλίνες νοσηλεύονται 10. Κενές κλίνες 2.
ΑΤΤΙΚΟ. Στις 23 κλίνες νοσηλεύονται 17. Κενές κλίνες 6.
ΘΡΙΑΣΙΟ. Στις 12 κλίνες νοσηλεύονται 11. Κενές κλίνες 1.