Χαμός στο Δρομοκαΐτειο: Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Ταλαιπωρία και μπάχαλο για τους ηλικιωμένους που πήγαν σήμερα να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για το Δρομοκαΐτειο, το οποίο λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

«Σήμερα εξυπηρετούνται 48 ραντεβού για εμβολιασμό. Ήρθαν ηλικιωμένα άτομα μη αυτοεξυπηρετούμενα από το πρωί την ώρα του ραντεβού τους και περίμεναν ώρες μέσα στο κρύο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, την στιγμή που το εμβολιαστικό κέντρο άνοιξε τις πόρτες του, όσοι βρίσκονταν στην αναμονή δεν τηρούσαν τις αποστάσεις με αποτέλεσμα να είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Επίσης ανέφερε πως στο νοσοκομείο βρίσκεται μόνο ένας παθολόγος για 450 νοσηλευόμενους ασθενείς καθώς και για να κάνει τα εμβόλια, με αποτέλεσμα αν υπάρξει ένα έκτακτο περιστατικό η διαδικασία να πάει πίσω.

Επιπλέον δήλωσε ότι, «αύριο υπάρχουν 68 ραντεβού για εμβόλιο ηλικιωμένων και δεν υπάρχει παθολόγος να καλύψει το εμβολιαστικό κέντρο. Με εντολή της ΥΠΕ ιατρική κάλυψη στο εμβολιαστικό κέντρο θα παρέχουν δύο ψυχίατροι. Θα εξετάζουν τους ηλικιωμένους εάν μπορούν να εμβολιαστούν. Δεν έχουν τέτοια εμπειρία. Πώς θα αντιμετωπίσουν επιπλοκή. Δεν υπάρχει κάλυψη από παθολόγο και αναισθησιολόγο στο εμβολιαστικό κέντρο»

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο έχουν τρομοκρατηθεί καθώς οι ίδιοι έχουν αναφέρει τα προβλήματα που επικρατούν στο εμβολιαστικό κέντρο αλλά δεν έχει υπάρξει ανταπόδοση με αποτέλεσμα να φοβούνται την διασπορά του ιού.