«Η εισαγωγή των αντιικών φαρμάκων θα βοηθήσει στην πτώση των σκληρών δεικτών, ειδικά αν επιβεβαιωθεί ότι αντιμετωπίζουν κατά 50% αποτελεσματικά την βαριά νόσο», τόνισε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης.
Για τον υψηλό αριθμό θανάτων εκτίμησε πως αναμενόταν να παρατηρηθεί αποκλιμάκωση από την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο ο καθηγητής εξήγησε πως ελπίζει ότι αυτό να επιβεβαιωθεί τουλάχιστον για την τωρινή.
Έκανε επίσης λόγο για σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε υψηλούς αριθμούς μεταξύ 18-20 χιλιάδων, η οποία όπως σχολίασε δεν είναι κάτι ευχάριστο, είναι όμως πιο ευχάριστο από το να σημειώνονται αυξητικές τάσεις, ενώ ο σημείωσε ότι πανδημικός δείκτης των διασωληνώσεων αποκλιμακώνεται με αργούς ρυθμούς.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εμφάνισης νέου πανδημικού κύματος τόνισε πως είναι δύσκολο να γίνουν ακριβείς προβλέψεις ωστόσο συμφώνησε πως μπορεί να υπάρξει μια ελεγχόμενη χαλάρωση: «Η ιστορία και η εξελικτικη βιολογία λέει πως οι ιοί γίνονται πιο μεταδοτικοί αλλά και πιο ήπιοι. Οι πιθανότητες με δεδομένο της ανοσίας και τον εμβολιασμό , δείχνει πως μπορούμε σιγά σιγά να χαλαρώσουμε, ειδικά κάποιες ηλικιακές ομάδες. Η νόσος έχει απειροελάχιστες πιθανότητες πια να προκαλέσει κάτι σοβαρό σε κάποιον τριπλά εμβολιασμένο κάτω των 50 ετών. Πρέπει να προστατέψουμε τους ευάλωτους».
Αισιόδοξος σχολίασε πως είναι ο καθηγητής και εν όψει του Πάσχα το οποίο εκτίμησε πως θα το γιορτάσουμε «σε βαθμό προσεγμένης κανονικότητας με ορισμένα ήπια υγειονομικά πρωτόκολλά τα οποία θα μας επιτρέψουν να έχουμε άνετη κοινωννική και οικονομική ζωή».