«Αγωνία» για την Eurovision – Κρούσματα κορωνοϊού σε δύο χώρες – Τέσσερις αποστολές σε καραντίνα

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2021 αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μετά την νίκη του Ντάνκαν Λόρενς με το τραγούδι “Arcade”, το 2019.

Η Ολλανδία είχε προγραμματιστεί να φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού 2020, προτού ακυρωθεί λόγω της πανδημίας. Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που η Eurovision θα διεξαχθεί στην Ολλανδία, ενώ η τελευταία φορά ήταν το μακρινό 1980. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Rotterdam Ahoy και θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς στις 18 και 20 Μαΐου και τον τελικό στις 22 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια του συνηθισμένου ελέγχου ρουτίνας για κορονοϊό, δεύτερο θετικό κρούσμα σε εθνική αποστολή ανακοινώθηκε την Κυριακή, λίγες ώρες πριν την επίσημη τελετή έναρξης.

Δυστυχώς κατά το συνηθισμένο έλεγχο ρουτίνας στην ισλανδική αποστολή ένα μέλος βρέθηκε θετικό στην covid-19. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας, αυτό το άτομο έχει πλέον απομονωθεί.

Ως προληπτικό μέτρο πριν από την εμφάνιση της εβδομάδας, τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας τους υποβλήθηκαν τώρα σε test PCR και θα παραμένουν σε καραντίνα. Ως αποτέλεσμα αυτού, η ισλανδική αντιπροσωπεία δεν παρευρέθηκε στο Τυρκουάζ Χαλί, την τελετή έναρξης, την Κυριακή 16 Μαΐου.

Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο 15 Μαΐου ανακοινώθηκε θετικό κρούσμα και στην πολωνική αποστολή.

Όπως γράφει ο OGAEGREECE, ως προληπτικό μέτρο, δεν συμμετείχαν στην τελετή έναρξης ούτε οι αποστολές της Μάλτας και της Ρουμανίας επειδή διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο.

Κατά συνέπεια, η εκδήλωση έλαβε χώρα με 5 αποστολές λιγότερες από όσες συμμετέχουν στον διαγωνισμό, καθώς απουσιάζει και η Αυστραλία.