Αδυνάτισμα: Αυτές είναι οι τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα

Το καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά και τα μπάνια έχουν ήδη ξεκινήσει. Ωστόσο θελουμε να χάσουμε κάποια περιττά κιλά που πήραμε μέσα στον χειμώνα ή το Πάσχα που πέρασε.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε γρηγορότερα.

Οι τροφές αυτές δεν «καίνε» οι ίδιες λίπος, απλά ενταγμένες σε ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα, αυξάνουν το μεταβολισμό και κατ’ επέκταση βοηθούν στην απώλεια βάρους και λίπους.

Οι τροφές είναι οι εξής:

  • Δημητριακά για πρωινό: Μια καλή δόση φυτικών ινών το πρωί είναι ό,τι καλύτερο για να καταπολεμήσουμε το επίμονο τοπικό πάχος. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον Αμερικανικό Σύλλογο Διαιτολογίας έδειξε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν δημητριακά το πρωί έχουν 35% λιγότερες πιθανότητες να πάρουν βάρος. Προτιμήστε τα δημητριακά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες αλλά δίνουν λίγες θερμίδες, όπως η βρόμη.
  • Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά: Το γιαούρτι είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου. Αυτό το πανίσχυρο μεταλλικό στοιχείο βοηθά στην ταχύτερη καύση του λίπους, ενώ η έλλειψή του πυροδοτεί την απελευθέρωση μιας ορμόνης (καλσιτριόλη) που εντείνει τη συσσώρευση του λίπους. Γενικότερα, τα γαλακτοκομικά είναι πολύ καλή πηγή λευκίνης, η οποία είναι ένας ακόμη σύμμαχος στην καύση του λίπους.
  • Σολομός: Ο σολομός παρέχει καθαρές πρωτεΐνες, οι οποίες δίνουν ενέργεια και μας βοηθούν να κάψουμε περισσότερες θερμίδες. Κατά τη διαδικασία διάσπασης και απορρόφησης των πρωτεϊνών ο μεταβολισμός λειτουργεί εντατικά κι έτσι αποφεύγουμε τη συσσώρευση λίπους.
  • Φιστίκια: Ο αγαπημένος ξηρός καρπός κρατά μακριά το επιπρόσθετο βάρος, αποτρέπει την αύξηση της γλυκόζης στο αίμα και καταπολεμά την πείνα. Μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που καταναλώνουν περίπου 500 θερμίδες την ημέρα μόνο από φιστίκια για περίοδο δύο εβδομάδων δεν παρουσιάζουν καμία μεταβολή στο βάρος τους, τα τριγλυκερίδια στο αίμα τους όμως, πέφτουν κατά 25%. Αυτά τα λίπη συνδέονται άμεσα με την εκδήλωση καρδιοπάθειας.
  • Γαλοπούλα: Όπως και τα γαλακτοκομικά, η γαλοπούλα περιέχει λευκίνη, ένα αμινοξύ που διατηρεί τη μυϊκή μάζα, ενώ βοηθά στον ταχύτερο μεταβολισμό. Επίσης, οι πρωτεΐνες που περιέχει η γαλοπούλα καταπολεμούν την πείνα, καθώς διατηρούν το αίσθημα κορεσμού για περισσότερη ώρα.