Ανυπέρβλητα εμπόδια στον εμβολιασμό των υπέργηρων που αδυνατούν να μετακινηθούν στα νοσοκομεία

Σε απόγνωση βρίσκονται πολλοί συγγενείς κατάκοιτων και υπέργηρων μετά την απόφαση της κυβέρνησης οι εμβολιασμοί να γίνονται στα νοσοκομεία, επειδή δεν έχει προβλεφθεί τρόπος να μετακινηθούν οι υπέργηροι από την οικεία τους στα νοσοκομεία. Οι συγγενείς ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, διαφορετικά να μην κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό στις ευπαθείς ομάδες. Άλλο ένα πρόβλημα φαίνεται να είναι ότι τα εμβολιαστικά κέντρα στα νοσοκομεία δεν μπορούν να υποδεχθούν φορεία με τους υπέργηρους και να δημιουργούνται προβλήματα στην μεταφορά τους.

Σύμφωνα με πηγές, εάν υπήρχαν κινητές ομάδες υγείας από του ΕΟΔΥ στελεχωμένες και εξοπλισμένες θα μπορούσαν να εμβολιάζουν στα σπίτια τους όσους αδυνατούν να μετακινηθούν, όπως στις προνοιακές ομάδες. Όπως αναφέρεται, το εμβόλιο είναι ασφαλές εκτός ψυγείου δύο ώρες μέχρι τη διάλυση και έξι ώρες μετά. Ως εκ τούτου είναι δικαιολογία ότι δεν αντέχει το εμβόλιο.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 11/01/2021 άνοιξε η ειδική πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του νέου κορωνοϊού των ατόμων άνω των 85 ετών και ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου.