Απαγόρευση υφασμάτινης μάσκας στην Γαλλία

Υπέρ της χρήσης χειρουργικών μασκών για την προστασία από τον κορωνοϊό τέθηκε η γαλλική κυβέρνηση. Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, υποστήριξε ότι οι υφασμάτινες και, κυρίως, οι χειροποίητες μάσκες, παρέχουν μειωμένη προστασία έναντι των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού της βρετανικής και της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Σύμφωνα με το γαλλικό κράτος, ιδιαίτερα το βρετανικό στέλεχος αναμένεται να εξαπλωθεί ραγδαία τον επόμενο καιρό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι για ένα τρίτο lockdown στην χώρα. Υπενθυμίζουμε ότι στην Γαλλία ήδη υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, αν και τα αποτελέσματα δεν φαίνεται να είναι τόσο θετικά, αφού δεν υπάρχει μείωση των θυμάτων και των κρουσμάτων. Σημειώνεται ότι ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού αγγίζει τους 72.000 νεκρούς, ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-Cov-2 ξεπέρασε ξανά χθες το όριο των 20.000. 

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές τις Γαλλίας, μόνο τρεις τύποι μάσκας θα είναι αποδεκτοί για να φοράνε οι πολίτες. Οι χειρουργικές μάσκες, οι μάσκες ειδικού τύπου «FFP2» και οι βιομηχανικές μάσκες προσώπου. Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο RTL, παρέχουν τη μεγαλύτερη προστασία έναντι των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού.