Αφάνταστη ταλαιπωρία για τους ηλικιωμένους που θέλουν να εμβολιαστούν

Ταλαιπωρία περνάνε οι ηλικιωμένοι που πρόκειται να εμβολιαστούν στα νοσοκομεία.

Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν από το σπίτι τους μέχρι το νοσοκομείο  για να κάνουν το εμβόλιο είναι  πολύ μεγάλες.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο ιδιαίτερα στην επαρχία, αφού τα εμβολιαστικά κέντρα βρίσκονται πολύ μακριά με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι κάτοικοι στις επαρχίες να πρέπει να διανύσουν περίπου 50 με 100 χιλιόμετρα, προκειμένου να βρουν το πιο κοντινό εμβολιαστική κέντρο και να εμβολιαστούν ενάντια του κορονοϊού.

Υπενθυμίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες ορισμένες πόλεις στην Ελλάδα έχουν υποστεί κακές καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα η μετακίνηση των ηλικιωμένων να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΥΝ, οι συγγενείς των ηλικιωμένων βρίσκονται σε αδιέξοδο. Όπως αναφέρει και ο ίδιος, «οι συγγενείς απευθύνονται στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας της περιοχής να τους διαθέσουν ασθενοφόρο για τη μεταφορά  των  ηλικιωμένων αλλά κάτι τέτοιο είναι  αδύνατον  και εξ άλλου δεν  προβλέπεται». Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, πολλοί πληρώνουν ιδιωτικά ασθενοφόρα και άλλοι δεν προσέρχονται για να εμβολιασθούν, με αποτέλεσμα κάθε ημέρα να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν δόσεις εμβολίων.

«Τα  εμβολιαστικά κέντρα από την πλευρά τους, ειδοποιούν τελευταία στιγμή  μη εγκεκριμένα άτομα  να κάνουν το εμβόλιο  για να μην πετάξουν δόσεις εμβολίων», δήλωσε ο κ. Γιαννάκος.

Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που θα πρέπει να είναι σε αναμονή και να ειδοποιούνται να εμβολιασθούν υγειονομικοί που το ξανασκέφτηκαν και επιθυμούν να εμβολιαστούν, ή οι εκπαιδευτικοί, οι αστυνομικοί και άλλοι με βάσει την πρωτεραιοποίηση.