Ασπίδα προστασίας σε υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς για επιθέσεις από αρνητές

Διαστάσεις μάστιγας φαίνεται να λαμβάνει η στάση κάποιων γονέων αρνητών που φτάνουν στο σημείο, λόγω της διαφωνίας τους με τα προστασίας κατά του κορονοϊού, να καταθέτουν μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών που τηρούν τα όσα προβλέπονται για τα σχολεία. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση έχει έτοιμο σχέδιο «θωράκισης» για όσους απλά κάνουν την δουλειά τους. 

Ειδικότερα, η κυβέρνηση – όπως αναφέρει το ρεπορτάζ – ετοιμάζει παρέμβαση στον νέο ποινικό κώδικα με την οποία εκπαιδευτικοί και υγειονομικοί θα αποφεύγουν το αυτόφωρο, όταν διώκονται από αρνητές του εμβολιασμού επειδή εφαρμόζουν το νόμο. Πρακτικά θα τηρείται το δικαίωμα υποβολής μήνυσης, αλλά δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να «σύρει» κάποιος έναν λειτουργό που τηρεί τα νόμιμα στο αυτόφωρο. Παράλληλα, επισημαίνεται πως ο προπηλακισμός συνιστά ποινικό αδίκημα, ενώ προβλέπεται και η δυνατότητα παρέμβασης της ΕΛ.ΑΣ. σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι στο διαδίκτυο διακινείται ακόμα και υπόδειγμα της μήνυσης για να διευκολύνει τους γονείς – αρνητές στο πώς θα την υποβάλλουν. Σύμφωνα μάλιστα με τον ΑΝΤ1, το εν λόγω site έχουν επισκεφθεί περίπου 372.000 χρήστες. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα όσοι θέλουν να «κατεβάσουν» το υπόδειγμα της μήνυσης, ενώ γίνεται και αναφορά σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία που αναλαμβάνουν αυτές τις υποθέσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη (21/9), ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, ζήτησε με υπόμνημα του την άμεση παρέμβαση των εισαγγελέων πρωτοδικών και εφετών όλης της επικράτειας σε αυτού του είδους τις υποθέσεις. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί καλούνται να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα αν οι εν λόγω ενέργειες αντιεμβολιαστών – αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Επίσης, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητά η παρέμβαση των εισαγγελικών λειτουργών να είναι συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μηνύσεις ύψους 2.700.000 ευρώ από πατέρα-αρνητή στη Θέρμη

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί με τους γονείς – αρνητές στα σχολεία είναι η περίπτωση ενός πατέρα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Χθες, Τρίτη (21/9), o κ. Σαρηγιαννίδης εισέβαλε στο σχολείο όπου φοιτά το παιδί του και έσπρωξε τη διευθύντρια για να μπει ο γιος του χωρίς τη σχολική κάρτα με το αποτέλεσμα του self test.

Σήμερα, Τετάρτη (22.09.2021), έφτασε στο 2ο Δημοτικό χωρίς το παιδί του, καθώς όπως τόνισε «πρέπει να ξεκουραστεί γιατί υπέστη σοκ και αυτό όπως και τα υπόλοιπα». «Εγώ ετοιμάζομαι να πάω χωρίς δικηγόρο γιατί τα χαρτιά μου έχουν μεγάλη δύναμη και ισχύ…», δήλωσε στον ΑΝΤ1. 

Μάλιστα, όπως εξήγησε στον ANT1, θα υποβάλει μήνυση κατά της διευθύντριας και θα αξιώσει το ποσό των 2.700.000 ευρώ. «Θα μπω μέσα θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας και θα επιδώσω πρόστιμο ύψους 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά. Και τη μήνυση θα την κάνω επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιαννίδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης (22/9), η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχολίασε τα όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες στα σχολεία με τους γονείς που αρνούνται τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού. 

Η υπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των μηνύσεων σε βάρος εκπαιδευτικών, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει διάταξη που καλύπτει πλήρως όσους τηρούν τους κανόνες.