Αυτά είναι τα νέα μέτρα, «λουκέτο» από τις 23:00 σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την επιβολή νέων μέτρων από τις 3 Ιανουαρίου. Υποχρεωτική τηλεργασία, νέα μέτρα και λουκέτο στην εστίαση από τις 11 το βράδυ. Μέτρα και στα γήπεδα.

Η επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί νέα μέτρα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα σε εστίαση και γήπεδα και τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Εστίαση

Από τις 3 Ιανουαρίου αναμένεται να μπει πλαφόν στο ωράριο των καταστημάτων εστίασης. Συγκεκριμένα, καφέ, μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν στις 11 μ.μ. Παράλληλα, θα «μικρύνει» η χωρητικότητα των κέντρων διασκέδασης στο 80%. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους, όπως ισχύει και τώρα, ενώ θα επιτρέπονται μόλις 6 καθήμενοι ανά τραπέζι. Επιπλέον τα τραπέζια θα έχουν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρο ενώ θα απαγορευτούν και οι όρθιοι πελάτες.

Γήπεδα

Ενώ τα νέα μέτρα στην εστίαση έχουν ουσιαστικά κλειδώσει, η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων καλείται να λάβει μέτρα για τα γήπεδα, τα οποία θεωρούνται από πολλούς επιστήμονες εστίες υπερμετάδοσης καθώς αποστάσεις δεν υπάρχουν και, σε πολλά από αυτά, αν και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, πολλοί οπαδοί δεν τη φορούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χωρητικότητα των γηπέδων θα πέσει στο 10 με 20% ενώ η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο για εμβολιασμένους με υποχρεωτική χρήση μάσκας.