«Βόμβα» από την αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλογου: «Φοβάμαι ότι θα υποχρεωθούμε να πάμε σε lockdown»

Συναγερμό έχουν σημάνει στους πάντες τα επιδημιολογικά δεδομένα τόσο στην Αχαΐα, όσο και σε ολόκληρη την χώρα, με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, αλλά και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιου Ιατρικού, Άννα Μαστοράκου, να κάνει δηλώσεις στο pelop.gr και να εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα, σε μια φάση που ακόμα είμαστε στην αρχή του χειμώνα.

Τα μέτρα που έρχονται

Την ίδια στιγμή η κ. Μαστοράκου αναφέρει πως καταλαβαίνει την κούραση των πολιτών, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την χαλαρή εφαρμογή των μέτρων, όμως δηλώνει πως «δεν έχουν πάρει ακόμα στα σοβαρά τον κορωνοϊό», όπου μαζί με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού έχει ως αποτέλεσμα να μην μένουν εκτός τείχους ανοσίας μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

«Έρχεται η στιγμή που ο φόβος για τη νόσο στην Ελλάδα, θα είναι παραπάνω από τον τωρινό φόβο για τα εμβόλια», τονίζει.

Η απόφαση για lockdown

Τέλος η κ. Μαστοράκου παίρνει σαφή θέση και με την απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωράει σε γενικό κλείσιμο της κοινωνίας, των σχολείων και της αγοράς, παρά τα βαριά επιδημιολογικά στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα.

«Οικονομικά είναι σωστή. Εάν φτάσουμε στο κόκκινο στα νοσοκομεία, πράγμα πολύ πιθανό αφού ήδη το ποσοστό νοσηλειών covid σε κλινικές κορωνοϊού είναι στο 57% και στο 89% σε άλλες κλίνες, τότε πολύ δύσκολο να τηρηθεί η κομβική κυβερνητική απόφαση.

Ο υπερκορεσμός του ΕΣΥ θα το καθορίσει. Η ανατροπή εισαγωγών – εξιτηρίων στα νοσοκομεία, δείχνει ότι πολύ γρήγορα η πίεση θα ‘ναι μεγάλη. Αν συνεχιστεί έτσι, δεν θα’ ναι διαχειρίσιμη η κατάσταση. Φοβάμαι μήπως υποχρεωθούμε σε ένα νέο lockdown. Έρχεται και το φορτίο από τα Βαλκάνια, στα οποία ανήκουμε, οπότε δεν ξέρω αν θα μπορέσει να μην κλείσει τα πάντα η Ελλάδα. Δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει. Το απεύχομαι».