Επιτάξεις ιδιωτών γιατρών την επόμενη εβδομάδα προαναγγέλλει ο Θάνος Πλεύρης – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα

Δηλώσεις στην ΕΡΤ έκανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, την Πέμπτη (11/11) όπου ανέφερε πως οι ιδιώτες γιατροί πρέπει να αποφασίσουν άμεσα να καλύψουν οικειοθελώς τις θέσεις στο ΕΣΥ αλλιώς την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει επίταξη σε ειδική κατηγορία, με την αρχή να γίνεται από τη Βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα ο κ. Πλεύρης δήλωσε πως τα μέτρα μπορεί να μην είναι αρεστά, αλλά στα κίνητρα συμπεριλαμβάνονται υπερδιπλάσια χρήματα.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι για 2-3 μήνες θα πάει πίσω η ιδιωτική τους δουλειά, αλλά καλούμε ιδιώτες έστω και για μερική απασχόληση. Όποια κενή κλίνη έχει ο ιδιωτικός τομέας και την χρειάζεται το ΕΣΥ, την παραλαμβάνει μέσω του ΕΚΑΒ που συνεχίζει να διαχειρίζεται το θέμα. Ήδη στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία έχουμε βοήθεια με 400 κλίνες και στο συνολικό σχεδιασμό υπάρχει πρόβλεψη για απευθείας νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική για όποιον το επιθυμεί.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ αλλά το προσωπικό που απαιτείται εκεί. Κρίσιμη είναι η ενίσχυση στις εφημερίες, από τις ιδιωτικές κλινικές», είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Νέα μέτρα στο τραπέζι αλλά όχι για όλους

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε πως είναι πιθανό να ληφθούν νέα μέτρα, χωρίς να αναφέρει ποια θα είναι, τα οποία όμως δεν θα αφορούν την «κανονικότητα των εμβολιασμένων» και θα ανακοινωθούν πιθανά την επόμενη εβδομάδα.

«Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μέτρα, χωρίς να σας πω τι, δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση αλλά στη λογική να αφορούν τον κόσμο που έχει επιλέξει να μην κάνει το εμβόλιο» είπε και ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν «ούτε γενικά μέτρα, ούτε τοπικά lockdown. Μιλάμεγια κανονικότητα σε όσους έχουνε εμβολιαστεί, γιατί δεν νοσούν βαριά, και παραπάνω περιορισμούς της κανονικότητας στους ανεμβολίαστους, όχι τιμωρητικά».