Δανία: Τεστ κορωνοϊού σε… μπαρ

Έναντι 25 δολαρίων δίνει ένα μπαρ στην Δανία και συγκεκριμένα στην Κοπεγχάγη μια μπύρα και ένα τεστ κορωνοϊού, κατά την αναμονή των αποτελεσμάτων του, στους υποψήφιους πελάτες.

Ο πελάτης περιμένει με τη μπύρα του στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και μόνο εφόσον, μετά από μισή ώρα περίπου, το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό, μπορεί να περάσει στο εσωτερικό και να συνεχίσει τη διασκέδασή του.

Δεν πρόκειται μάλιστα για πρωτοβουλία κάποιου εκκεντρικού ιδιοκτήτη μπαρ, αλλά για παράμετρο του εθνικού συστήματοςτης Δανίας, σύμφωνα με το οποίο μέσω μίας εφαρμογής στο κινητό, μπορούν οι πολίτες να παρακολουθούν εάν όποιος είναι απέναντί τους έχει εμβολιαστεί, έχει νοσήσει ή έαν έχει αρνητικό τεστ τις τελευταίες 72 ώρες.

Το προσωπικό στα μουσεία, στα μπαρ, στις καφετέριες και στα εστιατόρια ελέγχει την εφαρμογή και αναλόγως επιτρέπει την είσοδο ή όχι.

Στη Δανία, τα τεστ ανίχνευσης Covid-19 είναι δωρεάν, όμως συνήθως υπάρχει αρκετά μεγάλη αναμονή.

Έτσι, οι πελάτες του συγκεκριμένου μπαρ δήλωσαν πως προτιμούν να πληρώσουν και να πιουν και μια μπύρα ενώ κάνουν το τεστ, παρά να περιμένουν μία ή δύο ώρες στις ουρές!