Μήνυμα ελπίδας: Ζευγάρι νίκησε τον κορωνοϊό έπειτα από 1 μήνα νοσηλείας

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στέλνει το ζευγάρι που κόλλησε και ξεπέρασε τον κορωνοϊό έχοντας υποκείμενα νοσήματα. Παράλληλα η σύζυγος, κ. Φρόσω Γεωργιάδου Αντωνάτου, περιγράφει την περιπέτεια με τον κορωνοϊό, με τον σύζυγό της να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για περίπου 1 μήνα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κ. Φρόσω Γεωργιάδου Αντωνάτου πήγε σε έναν Ωτορινολαρυγγολόγο προκειμένου να υποβληθεί σε εξέταση για να ελέγξει αν έχει πολύποδες στον λαιμό μετά από παρότρυνση της ενδοκρινολόγου της. Εκεί, σύμφωνα με την ίδια, ή ο γιατρός δεν είχε απολυμάνει σωστά τον χώρο ή την κάμερα της εξέτασης, καθώς μια ημέρα μετά παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού.

Η ίδια πήρε αμέσως τηλέφωνο τον οικογενειακό γιατρό για να της δώσει οδηγίες αλλά και να της πει που μπορεί να κάνει το τεστ COVID-19.

Ποια ήταν τα συμπτώματα που είχατε;

«Για μια βδομάδα είχα δέκατα και έπαιρνα  κάποια φάρμακα που μου έδωσε ο οικογενειακός γιατρός και κάποια που μου έδωσαν από το νοσοκομείο, όπου έκανα και το τεστ. Σε τέσσερις μέρες κόλλησε και ο σύζυγος».

 Κρατούσατε τα μέτρα προστασίας μέσα στο σπίτι;

«Δεν προλάβαμε να κρατήσουμε τα μέτρα στο σπίτι γιατί δεν ήξερα από την πρώτη μέρα ότι είχα κολλήσει κορωνοϊό για τον προστατεύσω. Ωστόσο επειδή είχα κάποια συμπτώματα του είπα ότι μπορεί να έχω κορωνοϊό. Όταν πλέον έμαθα και από το τεστ ότι ήμουν θετική, είπα στον σύζυγο να πάει στα παιδιά μας να μείνει. Εκείνος δεν ήθελε γιατί δεν πίστευε κι όλας την σοβαρότητα του ιού».

Μετά από ποσό καιρό είχε και ο σύζυγος συμπτώματα;

«Μετά από τέσσερις μέρες άρχισε και εκείνος να έχει πονοκεφάλους και πυρετό μέχρι 38,4, κυρίως το βράδυ. Την ημέρα δεν είχε καθόλου πυρετό».

Παίρνατε κάποια αγωγή;

«Είχαμε συνεχή επικοινωνία με τον οικογενειακό γιατρό, μας συνέστησε να πάρουμε την χλωροφύλλη την οποία και παίρναμε, αλλά εγώ έπαιρνα και την αντιβίωση που μπυ είπαν να παίρνω από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας».

Στο νοσοκομείο ποτέ πήγατε;

«Κάποιο βράδυ με έπιασε δύσπνοια και αποφάσισα να πάω στο νοσοκομείο, στο Γενικό της Νίκαιας και μαζί μου ήρθε και ο σύζυγος επειδή εκείνος είχε πνευμονολογικά προβλήματα και φοβόμουν αν κολλήσει μήπως έχουμε άσχημη κατάληξη. Ουσιαστικά ήταν μετά από τέσσερις ημέρες αφού μάθαμε ότι είμαστε θετικοί στον κορωνοϊό και πήγαμε στο νοσοκομείο μας όπου μας κράτησαν, όμως ο σύζυγος έφυγε γιατί δεν μπορούσε την κατάσταση που επικρατούσε εκεί. Ωστόσο έκανε την θεραπεία που του είχαν πει στο σπίτι. Εγώ έμεινα στο νοσοκομείο εφτά ημέρες για προληπτικούς λόγους. Από την Τρίτη ημέρα νοσηλείας στο νοσοκομείο δεν είχα πυρετό, είχα αρχίσει να γίνομαι καλά και έτσι έφυγα. Κατά την νοσηλεία μου έδιναν κορτιζόνη και αντιβίωση. Όταν πλέον γύρισα από το νοσοκομείο στο σπίτι ο σύζυγος μου ήταν πολύ καταβεβλημένος και είχε υψηλό πυρετό τα βραδιά. Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον πνευμονολόγο του, μου είπε να πάει ο σύζυγος στο νοσοκομείο, καθώς και το οξυγόνο του ήταν χαμηλό. Είχε πέσει στο 88. Αμέσως ειδοποιήσαμε το ασθενοφόρο και πήρε τον σύζυγο μου και διακομίσθηκε στο «Λαϊκό» νοσοκομείο, τον κράτησαν 4 μέρες και από εκεί τον πήγαν στο «Λητώ», στο οποίο είχαν μετατρέψει μια πτέρυγα για περιπτώσεις κορωνοϊού. Εκεί νοσηλεύτηκε για 20 μέρες. Το πιο βασικό είναι ότι παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που είχε δεν διασωληνώθηκε».

«Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν και στα δυο νοσοκομεία ήταν παρά πολύ καλοί. Τον πρόσεξαν παρά πολύ. Έγινε καλύτερα από ότι ήταν πριν περάσει την περιπέτεια με τον κορωνοϊό. Δεν περίμενα να αντέξει. Είχα φοβηθεί πολύ, αλλά γύρισε υγιέστατος», τόνισε η κ. Αντωνάτου.

«Από την δίκη μου νοσηλεία, όμως δεν έμεινα ικανοποιημένη. Η κατάσταση που επικρατούσε στο Κρατικό της Νίκαιας ήταν απελπιστική. Διασωλήνωναν τον έναν πίσω από τον άλλον, χωρίς να έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Στο «Λαϊκό» πρόσεχαν τους ασθενείς, τους έκαναν συνέχεια εξετάσεις για να δουν που είναι το πρόβλημα και μάλιστα αφότου γύρισε ο σύζυγος από το νοσοκομείο πήραν τηλέφωνο για δουν πως τα πάει. Πρώτη φορά το αντιμετώπισα αυτό το πράγμα σε γιατρό. Ευτυχώς αποφύγαμε όλα τα δυσάρεστα», κατέληξε η κ. Φρόσω.

Σημειώνεται ότι η κ. Φρόσω Γεωργιάδου Αντωνάτου είναι 71 των και ο σύζυγός της 74 ετών, ο οποίος είχε πολύ σοβαρά πνευμονολογικά προβλήματα υγείας.