Διακοπή ρεύματος: Καταστράφηκαν 66 δόσεις εμβολίων στο Δρομοκαΐτειο

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργήθηκε από το μπλακ αουτ της Κυριακής στο Δρομοκαΐτειο, αφού καταστράφηκαν 66 δόσεις εμβολίων της Pfizer εξαιτίας αυτού.

Θέση σε αυτό το θέμα πήρε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος των εργαζομένων στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και δήλωσε  «Παρότι η γεννήτρια στο νοσοκομείο λειτούργησε, έπαθε βλάβη ο ηλεκτρολογικός πίνακας με αποτέλεσμα να σταματήσει για αρκετή ώρα η λειτουργία του ψυγείου. Στο ψυγείο φυλάσσονταν 11 φιαλίδια εμβολίων Pfizer τα οποία αντιστοιχούν σε 66 δόσεις εμβολίων, προγραμματισμένες να γίνουν σήμερα σε πολίτες άνω των 80 ετών. Σε επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Υγείας μας είπαν ότι αυτά τα εμβόλια καταστράφηκαν και πως πρέπει να τα πετάξουμε. Τώρα ήδη οι πολίτες που είχαν ραντεβού σήμερα το πρωί για το εμβόλιο, περιμένουν να κάνουν τη Β’ δόση. Μας είπαν να κρατήσουμε εδώ τους πολίτες γιατί μας στέλνουν νέες δόσεις για να προχωρήσει ο εμβολιασμός. Στις 11.45 μάλιστα, θα προσέλθει ο κος Βαρουφάκης με τον πατέρα του για να κάνει ο τελευταίος τη δεύτερη δόση του εμβολίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εμβολιασμοί που επρόκειτο να πραγματοποιούνταν χθες, Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου, μεταφέρονται για σήμερα, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου.