Δικαιώνει την Επιτροπή Εμβολιασμών ο ΕΜΑ για το τρίμηνο: Αποτελεσματική και ασφαλής η τρίτη δόση

«Ναι» στη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού, τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού λέει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων με ανακοίνωσή του, δικαιώνοντας έτσι την επιλογή και σύσταση της Ελληνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

«Αν και η ισχύουσα σύσταση είναι η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων να γίνεται έπειτα από την παρέλευση έξι μηνών, τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα σήμερα υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 με την παρέλευση τριών μηνών από την δεύτερη δόση», δήλωσε ο επικεφαλής της Εμβολιαστικής Στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Μάρκο Καβαλέρι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Δεν υπάρχουν θέματα ασφαλείας για τα παιδιά 5 με 11 ετών

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών 5 με 11 ετών, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί θέματα ασφαλείας. Παράλληλα αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον, εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως η πλειονότητα των κρουσμάτων στην Ευρώπη αποτελούν ήπια εκδήλωση της νόσου.

«Τα περιστατικά παρουσιάζονται στην πλειονότητά τους ελαφρά, αλλά πρέπει να συγκεντρώσουμε περισσότερα στοιχεία για να προσδιορίσουμε εάν το φάσμα της σοβαρότητας της νόσου που προκαλεί η Ομικρον είναι διαφορετικό από το φάσμα των άλλων παραλλαγών που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα», πρόσθεσε ο Μάρκο Καβαλέρι.