Η κυβέρνηση «κλείνει το μάτι» στα μόνιμα δωρεάν self test και στους εμβολιασμένους

Στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, εξήρε τη συμβολή του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου των πολιτών – και συγκεκριμένα των self test που έχουν αρχίσει ήδη να διανέμονται στα φαρμακεία – στην περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στην κοινωνία.

Όπως σημείωσε, «το self test δεν είναι υποχρεωτικό», ωστόσο, «τουλάχιστον το 85% διαγιγνώσκεται λόγω του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου».

Το συντριπτικό αυτό ποσοστό, σε συνδυασμό με το παράδειγμα των σχολείων, πιστοποιεί, σύμφωνα με την Βάνα Παπαευαγγέλου, το μεγάλο όφελος των self test.

«Σίγουρα επειδή τα Χριστούγεννα χαρακτηρίζονται από κοινωνικοποίηση, νομίζω ότι η χρήση self test ή rapid θα βοηθήσει ιδιαίτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «΄΄όπως είπα, ιδιαίτερα σε περιόδους κινητικότητας το self test πρέπει να μπει στην καθημερινότητά σας», καθώς «μόνο βοηθάει».

«Είναι λογικό ακόμα και τα παιδιά να κάνουν self test ιδιαίτερα όταν είναι να βρεθούν με ευάλωτους συγγενείς», υπογράμμισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής.