Δράμα: Κατέληξε 53χρονος νοσηλευτής- 20 πλέον οι απώλειες του υγειονομικού προσωπικού

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ μιλά για την 20η απώλεια του υγειονομικού προσωπικού και περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του μέσα από τα λόγια του ίδιου του εκλιπόντος: «Ένας ακόμη συνάδελφος μας κατέληξε από κορωνοϊό , φτάνοντας σήμερα να μετράμε 20 απώλειες. Έχει εξελιχθεί μια νόσος που φαίνεται να μην έχει τέλος. Χάσαμε πέρα από έναν σπουδαίο νοσηλευτή και έναν αγαπητό συνάδελφο, μόλις 53 ετών.

Μέχρι πρότινος εργαζόταν στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Δράμας. Στις 24 Νοεμβρίου  διαγνώσθηκε  θετικός έπειτα από rapid test, καθώς το Νοσοκομείο Δράμας δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή. Αφού νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σερρών λόγω της συμφόρησης περιστατικών κορωνοϊού. Εκεί, νοσηλεύτηκε για 45 ημέρες οπότε και διασωληνώθηκε, ώσπου δεν τα κατάφερε και κατέληξε», σημειώνει στέλνοντας παράλληλα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
Ο Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ για μια ακόμη φορά επισημαίνει την απουσία της Πολιτείας μπροστά στη δύσκολη μάχη που δίνουν όλους αυτούς τους μήνες. «Δεν τα θυσιάζουμε όλα για το πολιτικό κόστος. Μας λένε ότι πολεμάμε αλλά για τους νεκρούς συναδέλφους  αγωνιστές του υγειονομικού  πολέμου φταίμε εμείς. Όχι ο πόλεμος! Ο θάνατος του ιατρικού προσωπικού από κορωνοϊό θα πρέπει να θεωρείται εργατικό ατύχημα. Συλλυπητήρια, δεν ακούσαμε από την επίσημη Πολιτεία για τους νεκρούς ήρωές μας, αντί αυτού θεωρούν πως είναι ατομική μας ευθύνη. Κρίμα»

Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια του 53χρονου νοσηλευτή λίγο πριν εκπνεύσει:
«Μου πήραν κορεσμό κι άρχισαν να λένε διάφορα μεταξύ τους…Πανικοβλήθηκα. Κάθε μέρα αλλάζουν τα δεδομένα. Τελικά πήρα αέρια και είπαν 94 αλλά με ρινικό και επαναεισπνοής.. Έχω χάσει τις μέρες …προσευχηθείτε για μένα».
Λίγες ώρες νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 15.39 το μεσημέρι, είχε κάνει την ακόλουθη ανάρτηση: «Ο Θεός να σας έχει όλους καλά… Ο πνιγμός είναι μεγάλο βασανιστήριο…Μην τύχει σε κανέναν».
Δυο μέρες νωρίτερα σε άλλη ανάρτηση του, είχε ενημερώσει τους φίλους του ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο των Σερρών σε θάλαμο Covid της ορθοπεδικής κλινικής, ζητώντας να του στείλουν ένα πακέτο καλαμάκια και μαζί μερικά μπουκαλάκια νερού. «Κάθε στιγμή φλερτάρω με τον θάνατο. Μην με παίρνετε τηλέφωνο. Κάντε μια προσευχή» μια ακόμη ανάρτηση του στις 8 Δεκεμβρίου.