Μητροπολίτης Φθιώτιδας: «Στη διάθεσή σας οι ναοί να γίνουν σχολεία και εμβολιαστικά κέντρα»

Την πρόθεση της Μητρόπολης Φθιώτιδος να διαθέσει εγκαταστάσεις ακόμη και Ιερούς Ναούς για την λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων καθώς και σχολείων, εφόσον επιτρέπεται από το νόμο, εξέφρασε ο Μητροπολίτης κκ Συμεών, δίνοντας το καλό παράδειγμα απέναντι στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τη διευκόλυνση της Πολιτείας.


«Η Μητρόπολη Φθιώτιδος διαθέτει 89 πνευματικά κέντρα, ώστε να γίνουν εμβολιαστικά και εξεταστικά κέντρα. Να μπορούν να εμβολιάζονται εκεί οι ηλικιωμένοι ή να γίνονται rapid test. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε, όχι για να δημιουργήσουμε πρόβλημα» , είπε με νόημα ο Σεβασμιότατος Συμεών.

Μια ακόμη πρόταση του αφορά την επιστροφή των παιδιών στην δια ζώσης εκπαίδευση. Συγκεκριμένα εξήγησε πως τα παιδιά που ξαναγυρίζουν αύριο στις αίθουσες δεν είναι ανάγκη να είναι στοιβαγμένα,  αφού υπάρχουν δεκάδες τετραγωνικά μέτρα που η εκκλησία μπορεί να διαθέσει, προσθέτοντας «διαθέτουμε ακόμη και τα θρανία, τα στυλό, μάσκες και αντισηπτικά».
«Σκεφτείτε το «, είπε προς τους άρχοντες ο Μητροπολίτης και «αν το επιτρέπουν οι νόμοι και η γραφειοκρατία , το επιτελικό κράτος , είμαστε στη διάθεσή σας.